KATMER POGACA
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık su
2 yumurta (sarısını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)
1 paketyaş Maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
un
Aralarina Sürmek icin
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatımış )
1 kase beyaz peynir
1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz
Üzerine
bir miktar çörekotubir miktar sarı haşhaş
Mayayı ılık su ve şekerle karıştırarak eritiyor
Süt, yumurta akı,tuz, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğuruyoruz.
Hamuru 12 eşit paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Aralarına tereyağ sürerek üst üste diziyoruz.
Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.
Yağlı hamurumuzun üstüne bir bez örtüp 15 -20dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru oklava ile açıyoruz pizza dilimi gibi dilimleyip geniş kısmına peynirli harctan koyup sarıyoruz.
Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerlestirip yarım saat kadar daha mayalandırıp yumurta sarısını sürüp 185'C derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruzAfiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder