BAYRAM TATLILARI
*HiNT PARE
*GAZETE BAKLAVASI
*TULUMBA TATLISI
GAZETE BAKLAVASI
GAZETE BAKLAVASI
Gazete Baklavası adı üzerinde gazete kağıdı üzerinde kurutulmasindan dolayı bu adı almış nefis bir lezzettir.
*2 yumurta
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çay kaşığı ucuyla tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Un
İç Harcı için
*2 su bardağı çekilmiş ceviz
Pişirmek için
*250 gr. Tereyağı
Yufkaları açmak için
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı un
Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
*Yarım limon suyu
Üzerine
Dövülmüş antepfıstığı
/Hamur malzememizi derin bir kaba alıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
/ Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde 20-25 adet yumak yapıp üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
/Dinlenen yumakları açabildiğiniz kadar açıyoruz ince olması şart, açtığımız yufkayı oklavaya sarıp her iki tarafından sıkıştırarak ortaya doğru büzüyoruz.
/Büzdüğümüz yufkayı gazete kağıdı üzerine uzunalmasına seriyoruz.
/Diğer yumaklara da aynı işlemi yapıyoruz. Gazete üzerinde yumuşaklıgı gidip kurumaya başlayan yufkaya ceviz serpip uzerine bir kat daha kurumuş yufka koyup kenarlarını içe doğru katlayıp gazetenin bir ucundan diğerine doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
/ Rulo yufkaları istediğiniz büyüklükte kesip yağladığımız tepsiye diziyoruz.
/ Tereyağını eritip Baklavanın üzerine döküyoruz önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz renk almaya başlayınca tepsimizi çıkarıp yağını süzüp alıyoruz tekrar fırına sürüp tam olarak kızartıyoruz.
/ Şerbetin malzemelerini tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip ocağı biraz kısıp 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
/ Baklavamız ve şerbetimiz ılık durumdayken şerbetini döküp bir kaç saat dinlendiriyoruz
/ Üzerine antepfıstığı serpip servis ediyoruz afiyet olsun
SARI HAŞHAŞLI HİNT PARE
Pratik, kusursuz bir o kadar da lezzetli
(45 adet )
250 gr.oda sıcaklığında tereyag
2 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ìrmik
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı hindistan gecti
4 su bardagı in
Şerbeti icin
3 bucuk su bardagı seker
3 su bardagı su
Üzeri icin
1 kase süt
1 kase sarı haşhaş
Süslemek icin
Çìkolata, badem yada badem şekeri
*Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz.Seker ve suyu 20 dk.kaynatıp icerisine bir dilim limon atıp altını kapatalım.
* Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri genis bir kapta yoguralım un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ederim.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlayalım. Hamurumuzu önce süte sonra haşhaşa bulayalım.
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisirelim .ilk sıcaklığı gecince üzerine serbetini dökelim .Çikolata sosu yada ganaj damlatıp üzerine badem yada badem sekeri ile süsleyip servis edelim afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder