Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN TATLILARI


 


BAYRAM TATLILARI 

*HiNT PARE 

*GAZETE BAKLAVASI 

*TULUMBA TATLISI

GAZETE BAKLAVASI




GAZETE BAKLAVASI 

Gazete Baklavası adı üzerinde gazete kağıdı üzerinde kurutulmasindan dolayı bu adı almış nefis bir lezzettir.  


*2 yumurta

*1 su bardağı su

*1 yemek kaşığı yoğurt

*Çay kaşığı ucuyla tuz

*1 yemek kaşığı limon suyu

*Un


İç Harcı için

*2 su bardağı çekilmiş ceviz


Pişirmek için

*250 gr. Tereyağı


Yufkaları açmak için

*1 su bardağı nişasta

*1 su bardağı un


Şerbeti için

*4 su bardağı şeker

*3 buçuk su bardağı su

*Yarım limon suyu


Üzerine

Dövülmüş antepfıstığı


/Hamur malzememizi derin bir kaba alıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.

/ Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde 20-25 adet yumak yapıp üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.

/Dinlenen yumakları açabildiğiniz kadar açıyoruz ince olması şart, açtığımız yufkayı oklavaya sarıp her iki tarafından sıkıştırarak ortaya doğru büzüyoruz.

/Büzdüğümüz yufkayı gazete kağıdı üzerine uzunalmasına seriyoruz.

/Diğer yumaklara da aynı işlemi yapıyoruz. Gazete üzerinde yumuşaklıgı gidip kurumaya başlayan yufkaya ceviz serpip uzerine bir kat daha kurumuş yufka koyup kenarlarını içe doğru katlayıp  gazetenin bir ucundan diğerine doğru rulo şeklinde sarıyoruz.

/ Rulo yufkaları istediğiniz büyüklükte kesip yağladığımız tepsiye diziyoruz.

/ Tereyağını eritip Baklavanın üzerine döküyoruz önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz renk almaya başlayınca tepsimizi çıkarıp yağını süzüp alıyoruz tekrar fırına sürüp tam olarak kızartıyoruz.

/ Şerbetin malzemelerini tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip ocağı biraz kısıp 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.

/ Baklavamız ve şerbetimiz ılık  durumdayken şerbetini döküp bir kaç saat dinlendiriyoruz

/ Üzerine antepfıstığı serpip servis ediyoruz afiyet olsun

 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


SARI HAŞHAŞLI HİNT PARE


Pratik, kusursuz bir o kadar da lezzetli


(45 adet )

250 gr.oda sıcaklığında tereyag

2 yumurta

1 cay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ìrmik

1 paket  kabartma tozu

1 cay bardağı hindistan gecti

4 su bardagı in


Şerbeti icin

3 bucuk su bardagı seker

3 su bardagı su


Üzeri icin

1 kase süt

1 kase sarı haşhaş


Süslemek icin

Çìkolata, badem yada badem şekeri   


*Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz.Seker ve suyu 20 dk.kaynatıp icerisine bir dilim limon atıp altını kapatalım.

* Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri genis bir kapta yoguralım un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ederim.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.

*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlayalım. Hamurumuzu önce süte sonra haşhaşa bulayalım.

*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisirelim .ilk sıcaklığı gecince üzerine serbetini dökelim .Çikolata sosu yada ganaj damlatıp üzerine badem yada badem sekeri ile süsleyip servis edelim afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 



TULUMBA TATLISI 

2 ,5 su bardağı un 
2 su bardağı su 
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı irmik 
1 yemek nişasta
1 fiske tuz
3 yumurta

Şerbeti için
3  buçuk su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon 

Kızartmak icin 
1 litre yağ

Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz.Su ve sekeri karıştırıp limon suyunu ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar daha kaynatıp koyu bir şerbet yapıyoruz. 
Su ,tuz,seker ve tereyağını tencerede karıştırarak eritiyoruz.Kaynadıktan sonra ununu ilave edip tahta kaşıkla pütür olmayacak şekilde karıştırıp ocaktan alıyoruz. 
Ilıdıktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ekleyip cok yumusak olmayan bir hamur yoguruyoruz.
Irmik ve nisastasını da ekledikten sonra hamuru sıkma torbasına dolduruyoruz.
Yıldız büyük boy uç kullanabilirsiniz. 
Soguk yağın icerisine hamuru istediginiz büyüklükte sıkıp makas yardımı ile kesiyoruz.
Orta ateste hamurları pisirip soguk şerbete bırakıyoruz.Afiyet olsun 
Hamurunuz katı olursa bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f