RAMAZAN MENÜLERI
*MERCiMEK CORBASI
*KABAK DOLMASI
*UN HELVASI
KABAK DOLMASI
2 adet kabak
4-5 adet biber
1 kase kiyma
1çay bardağı pirinc
1tane soğan
1kase maydanoz
1tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,karabiber
Pisirmek icin 2 yemek kaşığı domates sosu yada salça
1cay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pirinci yıkayıp kaseye alıyoruz.
Maydanozu, soğanı doğruyoruz.Pirinci ve kiymayi ekliyoruz.Baharatını ve zeytinyağını da koyup karıştırıyoruz.
Kabakları istediginiz boyda kesip içlerini oyuyoruz.
İçinden çıkan kabak parçalarını kücük kücük doğrayıp biraz tuzluyoruz.
Kabakları doldurup tencereye diziyoruz.
Kabak parcalarını kabakların üzerine koyup kalanları tencerenin kenarlarına dolduruyoruz.
Salçayı yada domates sosunu biraz sulandırıp,yağını ekleyip tencereye boşaltıyoruz.
Yemegimizi orta ateşte pışmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
(Ben salça yerine yazdan yaptığım domates sosunu kullandım)
SEBZELi MERCiMEK ÇORBASI
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber
Sebzeleri küçük küçük dogruyoruz.Zeytinyağını katıp ocakta biraz kavuruyoruz.
Mercimek ve bulguru yıkayıp çorbaya ilave ediyoruz
Biraz karıştırıp sıcak suyunu katıyoruz. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Blenderla çorbamızı pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Ocağa tekrar tencereyi koyup baharatlarını ekleyip kıvamı koyu ise biraz daha su ilave edip çorbamızı hazırlıyoruz.
Zeytinyağını yağ tavasında biraz ısıtıp nane ve pul biberini ekleyip karıştırıyoruz.
Dikkat edin zeytinyağı yanmasın ılık olması yeterli
Çorbamıza hazırladığımız sosu döküp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak isteğe bağlı olarak limonla servis edebilirsiniz afiyet olsun
SüTLü UN HELVASI
- 500gr un
- 200gr.tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
- 750gr süt
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- bir fiske tuz
Tereyağını tencereye koyup eritiyoruz üzerine tuzu ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz azar azar ununu ekleyip karıştırıyoruz.
Yarım saat kadar orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak helvanın yumuşak bir hal almasını sağlıyoruz.
Kavrulup renk alan helvaya bir kaşık yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
Sıcak sütü bir kenardan ilave edip bir taraftanda karıştırıyoruz.
Dikkat edin sütü eklerken çok buhar çıkıyor elleriniz yanmasın.
Üzerine şekerini de katıp birlikte iyice karıştırıp, helvamız hazırlandı istediğiniz şekli vererek süsleyip servis ediyoruz
0 yorum:
Yorum Gönder