Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERİ



RAMAZAN MENÜLERi
 
●PATATES ÇORBASI
●RUS SALATASI
●FIRINDA SEBZELİ GÜVEÇ
●MUHALLEBİLİ KADAYIF


PATATES ÇORBASI


2 adet havuç
1 adet kuru soğan
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı bulgur
Tuz , karabiber, kırmızı toz biber
4 su bardağı su

Üzerine
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Toz biber

*Patatesleri, soğan ve havuçları soyup iri iri doğruyoruz.
*Tencereye sebzeleri koyup sıvıyağını ekleyip kavuruyoruz.
*Sebzeler kavrulduktan sonra unu ekeleyip karıştırıyoruz.
* Suyunu ekleyip  baharatlarını atıp kaynamaya bırakıyoruz.
* Kaynadıktan sonra bulgurunu atıp bir dilim limon ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
*Limon dilimini alıp el blenderi ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
*Tereyağını eritip nanesini ekleyip hafif kavurup çorbamıza ekliyoruz.
* Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


Ev Yapımı Mayonezsiz

RUS SALATASI


Davet ve özel günlerde sofralarımızı lezzetlendirecek nefis bir lezzet


2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
1küçük kutu mısır
1küçük kutu bezelye
10-15 adet cornison turşu
1 diş sarımsak
500 gr . süzme yoğurt
tuz


Süzme Yoğurdunuz yoksa pratik bir yöntem tavsiye ediyorum zira süzme yoğurtlar kireç gibi bir tat veriyor ve ben yoğurdumu kendim yaptığım için bu tür mezeler de kendi süzme yoğurdumuda  kendim hazırlıyorum.

Derin bir süzgeçe 3 kat havlu peçeteyi yerleştirip üzerine normal yoğurdu boşaltın üzerinede 3 kat havlu peçeteyi kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin hatta gece yapıp sabaha kadar bekletirseniz kaymak kıvamlı yoğurda sahip olursunuz.


Patates ve havucları soyup bütün olarak yada ikiye kesip haşlıyoruz.Patatesler pistigi zaman ocaktan alıp soguk suya tutup sogutuyoruz.
Mısır ve bezelyeyi yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Bütün sebzeleri küp şeklinde dogruyoruz.
Yoğurt ezilmiş sarımsak ve tuzu bit kapta karıştırıyoruz.
Haşlanmış sebzeleri yoğurtlu harca katıp karıştırarak salatamızı tamamlıyoruz. Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 

FIRINDA SEBZELİ GÜVEÇ

Malzemeler
4 kişilik
1 kase julyen doğranmış kuzu eti (dana etide kullanabilirsiniz)
2 adet domates
1adet patates
1adet havuç
3-4 yemek kaşığı bezelye
2 kaşık biber salcası (ben kış icin hazırladığım domates sosu kullandım)
2 dis sarımsak
Tuz karabiber kekik kimyon
1cay bardağı ılık su

Etimizi tencerede bir miktar su ile pisiriyoruz.Dana eti kullanacaksanız ıyice pişirin
Sebzeleri kücük küçük dogruyoruz biraz tuz atıp karıştırıyoruz.
Etler pismeye yakın tuz karabiber kimyon ve kekik ekleyip karıştırıyoruz .Etler suyunu cektikten sonra bir iki kasik sıvı yağ ekleyip kısık ateste kavuruyoruz.
Salcayı ılık suyla sulandırıyoruz.
Mini güveclerin tabanına bir dilim domates koyup üzerine bir kepçe et sonra karışık sebzelerden bir miktar koyup üzerine bir yemek kaşığı salçalı sostan koyup tekrar domates dilimi koyarak güvecimizi hazırlıyoruz.Güvecin suyunu yarısına kadar gelmesi yeterli olacaktır
Fırın tepsisine güvecleri dizip üzerine ıslatılmış fırın kağıdı kapatıp 180'C yarım saat pisiriyoruz.Afiyet olsun


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



MUHALLEBİLİ KADAYIF
 
500gr.çiğ kadayıf

1su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 tepeli yemek kaşığı toz şeker

1yemek kaşığı tepeli margarin

Muhallebisi için

1kg.süt

1su bardağı şeker(ölçüyü azaltabilirsiniz)

1su bardağı un

2paket vanilya şekeri

1paket sıvı krema

Süslemek için

15-20 çekirdeksiz üzüm
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yapılışı:

Kadayıfı bıçak yardımıyla dogruyoruz. Teflon tavaya margarini koyup ısıtıyoruz.Dogradığımız kadayıfları da ekleyip tahta bir kaşıkla orta ateste arada bir karıştırarak kadayıflar renk alıp kuruyuncaya kadar kavuruyoruz.Ocaktan almaya yakın şekerini katıp 5 dakika da şekerle kavurup ocaktan alıyoruz.

Kadayıf soguduktan sonra cevizini katıp karıştırıyoruz.

Muhallebisi icin süt un ve şekeri orta ateşte koyulasana kadar pisiriyoruz. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı gecince vanilyasını ekleyip karıştırıyoruz.Muhallebi soguduktan sonra sıvı kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar mikserle çırpıyoruz.

Ben servis olarak geniş ağızlı bardakları tercih ettim bardağın tabanına tepeli bir kaşık kadayıf üzerine bir çorba kepcesi ile muhallebi en üste tekrar tepeli bir yemek kaşığı kadayıf koyup buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

Servis etmeden önce ortalarına üzüm koyup servis ediyoruz.Afiyet olsun

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Siteniz gerçekten çok güzel başarılarınızın devamını dilerim. Bizde asansör ile ilgili bir site açıyoruz sizide bekleriz umarım begenirsiniz.

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürederim.
Sizede yeni sitenizde bol şans ve başarılar dilerim

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f