GÜL TATLISI
KREM KAREMAL
KUŞ YUVASI
GÜL TATLISI
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/06/gul-tatlisi.html Detayli resimli anlatim icin linki tiklayiniz
125 gr.tereyağı yada margarin
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 buçuk -3 su bardağı un
Süslemek için
Fıstık yada badem
Şerbet için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
*Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynadiktan sonra limon suyu ekleyip ocağı biraz kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp şerbeti ocaktan alıyoruz.
*Hamurumuz için bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
* Hamurumuzu iki parçaya bölüp ilk yumağı 3mm.kalınlığında açıyoruz. Su bardağı ağzıyla yuvarlak halkalar kesiyoruz.
*Dört adet yuvarlak hamuru birbirine paralel olacak şekilde üst üste diziyoruz. İlk koyduğumuz yuvarlaktan sonuncuya doğru yuvarliyoruz.
*Bıçakla ortadan kesiyoruz. Kenarlarını biraz geri kıvırıp ortasına badem veya fıstık koyup tepsiye yerlestiriyoruz.
*Bütün hamurlar aynı işlemi yapıyoruz. Ortalama 30-35 adet gül tatlısı çıkıyor
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz .
*Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz.
*Afiyet olsun.
KREM KARAMELL
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/12/krem-karamel.html detayli resim ve anlatim icin linki tiklayiniz
(4 kişilik )
500 ml süt
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket Vanilya
Karamel için
4 yemek kaşığı şeker
Krema malzemeleri süt, yumurta, un ve şekeri tencerede çırpıyoruz.Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pisiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçene kadar bekletiyoruz.
Teflon tavada yada cam tavada şekeri orta ateşte çok fazla kararmadan eritip hazırlıyoruz.
Cam kaselere sıcak sıcak birer kaşık karemel koyuyoruz.
Kemanın vanilyasını katıp çırptıktan sonra karemelli kaselerin üzerini krema ile dolduruyoruz. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün ters çevirerek servis ediyoruz. Bu ölçüde 4 porsiyon çıkıyor.
Kuş Yuvası
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/06/kus-yuvasi-kadayf.html destayli ve reimli anlatim icin linki tiklayiniz
Kadayıf tatlısı Türk Mutfağının klasiklerindendir. Malesef Avusturyada Taze Kadayıf satılmıyor. Paketlenmiş Kadayıflarda çok sert biraz yumuşatmak için çaydanlıkta suyu kaynatıp üzerine bir süzgeç koyun ocağı kapatın kadayıfı paketten çıkarıp süzgeçe koyun yumuşayana kadar arada bir alt üst yapın böylece şekillendirmek kolaylaşıyor.
Türkiyeden taze Kadayıf geldi çok mutlu oldum uzun zamandır bu tarifi denemek istiyordum. Catringde kullanılan buzluğa, fırına ve mikrodalga fırına giren tepsilere hazırladım. Önceden hazırlayıp Ramazan için buzluğa koydum. Buzluktan çıkartıp çözdürdüm sonuç garantili ve lezzetli oldu.
1 kg.Taze Kadayıf
200 gr. Tereyağı
1 paket çiğ fıstık
Şerbeti için ( resimdeki tek tepsi icindir)
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Öncelikle Şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz. Kadayıfı fazla açmadan üzerine tereyağını döküp elimizle havalandırarak yağı kadayıfa yediriyoruz.
Kadayıftan bir parmak kalınlığında uzun parçalar alıyoruz. İşaret ve orta parmağımıza ip sarar gibi sarıp biten ucuza sardığımız kadayıfın içerisine doğru çekip şeklimizi tamamlıyoruz.
Fırın tepsisine sıkıca kadayıfları diziyoruz. Bütün kadayıflara aynı işlemi yaptıktan sonra ortalarındaki boşluklara eğer açık kalmışsa önce biraz kadayıf parçası koyup üzerine fıstık dolduruyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 190 c pisiriyoruz.
Kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetimizde ılık olarak üzerine döküyoruz.
Eğer benim gibi buzluga koyacaksanız pişireceginiz tepsilere hazırlayıp tepsininde üzerini streç naylonla iyice kapatıp buzlukta dondurabilirsiniz.
1 kg . kadayıftan yaklaşık 180 tane kuş yuvası oluyor.
Afiyet olsun.
Facebookta sayfamızı beğenin https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder