Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ZEYTİNYAĞLI KURU DOMATES



ZEYTİNYAĞLI KURU DOMATES

500 gr yakın domates kurusu
1 adet kuru sogan
1 Yemek kaşığı kuru reyhan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
 1 Yemek kaşığı pirinç
Kırmızı toz biber ,karabiber ,tut
Bir tutam kıyılmış maydanoz


 Kuru domatesleri sıcak suyun içerisinde yumusayana kadar bekletiyoruz. Soganı ince ince kıyıp zeytinyağı ile birlikte tavada hafif öldürüyoruz. Yumusayan domatesleri süzüp soganın üzerine ekliyoruz. Baharatlarını ve reyhanı da ekledikten sonra biraz pişirip sıcak suyunu ekliyoruz. Yemegimiz kaynayınca pirincini katıp orta ateste pirincler pisene kadar pisiriyoruz. Yemek piserken gerek duyulursa bir miktar daha sıcak su eklenebilir. Pişen yemeğimizin üzerine maydanoz serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f