Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BARBUNYA





Barbunya'nın tam zamanı

1 kase barbunya (tazesi yada kurusu)
1adet havuç
1adet kuru soğan...
1adet orta boy patates
1tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
kalın bir limon dilimi
karabiber, pul biber

Servis etmek için
1kase kıyılmış maydanoz

Kuru barbunya kullanacaklar bir gece önceden bol suyla ıslamaları gerekmektedir.

ince ince doğradığımız soğanı zeytinyağıyla kavuruyoruz salçasını barbunyasını ve havuçlarını ekleyip kısa süreli kavurup suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca baharatlarını limonunu şekerini katıp küp şeklinde dogradığımız patatesleri de ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Barbunyanız pismeden suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Barbunyamız pistikten sonra icindeki limon dilimini almayı unutmayın.
Servis tabagına aldığımız barbunyanın üzerine maydanoz serpip servis ediyoruz afiyet olsun.Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f