Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM MENÜSÜ


GÜNÜN MENÜSÜ
*KÖFTE
*SARMA
*KARAGÖZ SALATASI
*MUHAMMARA







BALON EKMEK 


BALON EKMEK

3 su bardağı (200ml bardak)ılık su

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

1 paket yaş maya

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kg. yakın un


Ilık Suyun içerisine un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.Azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.

Hamurumuzdan mandalina büyüklüğün de yumuklar yapıp 15 dakika daha beklettikten sonra hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

Teflon tavayı orta ateste ısıtıp sonra tek tek bazlamalari pisiriyoruz. Afiyet olsun.
Detaylı resimli anlatım icin linki tıklayınız





Kuru Köfte


*  500 gr dana kıyma

*  2-3 dilim bayat ekmek içi

*  1 – 2 Soğan

*  2  diş sarımsak

*  1 çay kaşığı karabiber

*  1 – 2 çay kaşığı kimyon

*  1 yumurta

*  Yarım demet maydanoz

*  Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı


Soğan sarımsak ve maydanozu robotta çekip kıyma ve ekmek içine katıyoruz. Yumurtasını kırıp yoğuruyoruz.

Baharatlarını ekleyip tekrar yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.

Dinlenen köftemizi şekillendirip teflon tavada kızartıyoruz.

Afiyet olsun



Zeytinyağlı Yaprak Sarması

(Limon ve soğan soslu)


iç harcı

1 kase pirinç

2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun




YEŞİL MERCİMEK SALATASI


Bizim oralarda salçalı ve biraz sulu yapılıp adına BAT denen nefis bir ara öğünü birde salata şeklinde denedim .Lezzeti on numara ayrıca tek başına yenilebilir .

Beş çaylarınızı tamamlayacak garantili bir Salata


1 buçuk şu bardağı yeşil mercimek

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

6-7adet yeşil soğan

1 adet kırmızı kapya biber


Sosu için

1 çay bardağı zeytinyağı

1 limon suyu

Karabiber , pul biber , sumak , tuz

Nar ekşisi  (isteğe bağlı )


Mercimekleri bol suyla haslayıp , süzüp sogutuyoruz .

Yesillikleri ince ince doğuyoruz .

Zeytinyağını limonla çırpıp baharatlarını ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.

Mercimeği yeşillikler ve sosla birlikte karıştırıp servis tabağına alıyoruz .

Limon ve kırmızı biber dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz . Afiyet olsun .





MUHAMMARA


1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 şu bardağı çekilmiş kuru ekmek içi

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tahin

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım limon suyu

1 yemek kaşığı su ile şişirilmiş pul biber

1 yemek kaşığı biber salçası

Karabiber

Kimyon

Tuz


Yapımı en kolay atıştırmalıklardan birisi olan Muhammad sofralarınızı tatlandıracak.Bütün malzemeleri mutfak robotunda karıştırıyoruz. Bardak ve kaşık ölçüleri farklı olabileceği için çok kuru olursa zeytinyağını biraz daha ekleyin

İster ekmek üstüne sürerek isterseniz servis tabağı ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Detaylı resimli anlatım icin için linki tıklayınız

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f