Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KIYMALI PORSiYONLUK BÖREK



KIYMALI PORSiYONLUK BÖREK

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un

●İç Harcı
300 gr.Kiyma
1 buyuk boy kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber  isteğe bağlı acı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıcak su

●Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ

●Üzerine
1 yumurta

-Kıymayı tencereye koyup kendi suyu ve yağıyla kavuruyoruz suyunu çeken kıymaya robotta iri çektiğimiz soğanları ekleyip karıştırıyoruz.
Salçasını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz. Sıvıyağı, ılık su ve tuzunu atıp çırpacakla karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküyoruz üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Tereyağını eritip sıvıyağla birlikte karıştırıyoruz.
- Yumaklarımızı oklava yardımıyla çay tabağı kadar  açıyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı sürüp pizza bıçağı yada resimdeki aparatla yarısına çizikler atıp
kıymalı  harçtan koyuyoruz.
- Bir uçtan başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz bir ucunu tutup rulo halindeki hamuru   çevresine doluyoruz.
- Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız 200'C fırında pişiriyoruz.
-Afiyet olsun
-Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f