Özel günleriniz için yapabileceğiniz lezzeti ve görselliğiyle göz dolduran sebze ve haşlanmış etin buluştuğu nefis bir lezzet
1 kg.süt danası lop et
3 adet domates
2 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet patates
2-3 diş sarımsak
Kekik, kimyon, zerdeçal
Haşlamak için
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1-2 dal kereviz sapı yada yaprağı
4 su bardağı su
Tuz
Fırınlamak için
2 su bardağı haşlama suyu
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
Tuz
-Öncelikle etimizi sebzelerle aynı boyda olacak şekilde kare / yuvarlak ince ince dilim şeklinde kesiyoruz.
Tencereyi kızdırıp etleri içine koyup mühürlüyoruz soğanı havuç, sarımsak ve kereviz sapını ilave edip 2-3 su bardağı sıcak su ekleyip etlerimizi haşlıyoruz.
Haşlamaya yakın tuzunu atıp bir bardak sıcak su ekleyip etlerimizi pişiri yoruz.
- Haşlanan etleri bir tabağa alıyoruz. Suyunu süzgeçten geçirdikten sonra İçerisine salça ezip tuzunu atıp Fırınlama suyunu da hazırlıyoruz.
- Sebzeleri resimdeki gibi dilimliyoruz çok ince kesmeyin Fırınlama sırasında erimesine.
- Borcam tencere yada tepsiye resimdeki gibi diziyoruz. Üzerine Fırınlama suyunu boşaltıyoruz( 2 bardaktan fazla olmasın)
Baharatlarını serpiştirip üzerine yağlı fırın kağıdını ıslatıp kapatıyoruz 185'C önceden ısıttıgımız fırında sebzelerin çigliğı
gidene kadar pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g