Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TATLI TUZLU KURU PASTALAR




BAHARATLI TUZLU KURABIYELER

250gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 cay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yogurt
1 yemek kaşığı sirke
1 Paket kabartmatozu
1 çay kaşığı ucu ile biber salçası
1 tutam karabiber
1 tutam mahlep
1 yumurta
Un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

Tereyağı, yogurt ,sıvıyağ ve yumurtayı güzelce karıştırıyoruz.
Üzerine kabartmatozu ve sirkeyi birlikte ekleyip kabarcıklar çıkana kadar bekletip diger malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumusak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan fındıktan biraz büyük parcalar koparıp resimdeki gibi sekillendiriyoruz.
Isterseniz daha büyük yada baska formlarda da yapabilirsiniz.
Bu sekilde yapıldığında 3 tepsi çıkıyor.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirip 180 'C önceden ısıtılmış fırında renk alana kadar pisiriyoruz.
Kapalı bir kutuda bir ay kadar bayatlamıyor.
Afiyet olsun


TUZLU KURABIYELER

Şekillendirmesi kolay, ağızda dağılıyor uzun süru tazeliğini koruyan nefis bir kurabiye

250 gr.tereyağı yada margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
700ml.un yaklaşık( 3 su bardağı)

Üzeri için

Sarı haşhaş
Çörekotu
Yumurta sarısı

Oda ısısındakı tereyağını elimizle yogurup krema kıvamına getirelim, Yumurta şeker tuzu katıp karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine sirkesini döküp kabarcıklar çıktıktan sonra azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoguruyoruz.

Hamurdan küçük parcalar koparıp rulo seklinde yuvarlıyoruz.Resimlerdeki gibi sekillendirip fırın tepsisine diziyoruz.
Yumurta sarısını sürüp üzerine isteginize göre çörekotu yada hashaş serpip
Önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.



YILBAŞI KURABİYESİ

Benim çocuklar durdurak bilmiyor, okulda ayrı evde ayrı yeni yıl kurabiyeleri hazırladık. Biz yaparken eğlendik, süslerken hayal kurduk yerkende lezzeti bulduk işte tarif geliyor

1250gr.Tereyağı
4 tepeli yemek kaşığı (50gr) pudra şekeri
1 buçuk su bardağı  (180 gr.) Un

Üzerine
40 gr.çikolata  (benmari usülü eritiyoruz)
Renkli boncuk şekerler 

Çeşitli modellerde de pasta kalıpları 

Tereyağını pudra şekeri ile krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz.Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu strec folyo sararak yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Hamurumuzu un serpip 1 cm kalınlığında açıyoruz. Dilediğiniz şekilde kalıplarla sekillendirip önceden ısıtılmış fırında 170 'C çok hafif renk alana kadar pisiriyoruz. 
Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari yöntemiyle erittigimiz çikolataya istediğiniz gibi batırıp biraz çikolatasını akittiktan sonra yağlı fırın kağıdına koyup bir kaç dakika sonra tam donmadan renkli şekerlerini serpistiriyoruz. Afiyet olsun. 



MİDYE KURABİYE 

125 gr.oda sıcaklığında tereyağı 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurta 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya
Un

Süslemek için 
50 gr.cikolata 
2 yemek kaşığı sıvı krema 
Antep fıstığı 
Hindistan cevizi 
Nutella

Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu sıkıp kabarttıktan sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz küçük toplar yapıyoruz.
Resimdeki gibi derin  çizgili saklama kabı kapağı (tupperware kapakları çok uygun) yardımıyla hamurları bastırıp dikkatlice kaldırarak şekilleri yapıp fırın tepsisine diziyoruz. Her şekil çift olacak şekilde hamurunuzu pay edin.
Önceden ısıtılmış fırında 180'C hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
 Soğuyan Kurabiyelerin ortasına birer çay kaşığı nutella sürüp şekiller denk gelecek şekilde iki kurabiyeyi kapatıyoruz.
Çikolatayı sıvı krema ile eritiyoruz.Kurabiyeleri erimiş çikolataya batırıp sonra antepfıstiığına veya hindistan cevizine batırıp kurabiyeleri tamamlıyoruz.
Afiyet olsun



KAVALA KURABİYESİ

1 su  bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
1 su bardağı iri kıyılmış badem
2 buçuk su bardağı un
250 gr.oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 yumurta akı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu

Bademleri rondodan geçirip kısık ateşte kavuruyoruz. Kavrulan Bademleri başka bir kaba alıyoruz.
Aynı tavada unu da sararıncaya kadar kavuruyoruz.
Yoğurma kabında tereyağı pudra şekeri, yumurta akı vanilya ve kabartma tozunu özleşene kadar yoguruyoruz.
Badem ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
Çay bardağının ağzını una batırıp yarım ay şeklinde hamuru kesiyoruz.
Önceden Isıtılmış fırında 180'C içini çekene kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeler soguduktan sonra bolca pudra sekerine buluyoruz.Afiyet olsun
Bu güzel tarif için  @yıldız_mutfakta 'ya teşekkürler

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f