Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KÄSESPÄTZLE





KÄSESPÄTZLE

 Eski mutfak tariflerinden biri olan Käsespätzle kızarmış sogan ve özel peyniriyle (kokusu ve eriyik olması) yapılan yöresel bir tariftir. Ayrıca yaşadıgımız Vorarlberg Bölgesinin de en meshur yemeklerinden diyebilirim Ben peynir yemedigim icin çok fazla aramasamda eşimin en sevdigi yemektir.

 4 kisilik Hamuru Ìcin
300 Gr.un
3 tane yumurta
150 ml.sodalı su
1 cay kaşığı Tuz

 SOSU icin
4 tane sogan
150 gr.Özel Spätzle Peyniri yada eriyip uzayabilen kaliteli bir eski kaşar peyniri
50 gr.tereyağı
Tuz ve karabiber

 Pìşirmek icin 1 tencere su
Tuz

 Unun ortasını açıp yumurtaları kırıyoruz.Soda ve tuzuda ekleyip spatulayla bir güzel karıştırıyoruz. Akışkan bir hamur elde ediyoruz. Tencereyi ocaga koyuyoruz Icerisine tuzunu ekleyip kaynatıyoruz.Kaynayan suyun üzerine ister özel Spätzle rendesi isterseniz normal rendeyi koyup bir spatula yardimiyla hamuru kaynayan suya rendeliyoruz. Hamurlar pistiginde suyun üzerine cikacaktır.Pisen hamurları süzüp soguk Sudan geciriyoruz. Soganların iki tanesini halka seklinde yoguruyoruz.dogruyoruz. Üzerine biraz un ekleyip kızgın yagda pembelesinceye kadar pisiriyoruz.Kağıt havlu üzerine alıp yagını cektıriyoruz. Diger iki sogan ince ince küp seklinde dogruyoruz.Tereyagla birlikte genis bir tavaya hafif kavuruyoruz.Üzerine haşladığımız hamurları katıp peynirini ekleyip 4-5 dakika pisirip Servis tabaklarına alıyoruz üzerine kızarmış sogan ekleyip servis ediyoruz .Afiyet olsun.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f