Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LAKTOZSUZ GLUTENSIZ YAŞ PASTA




LAKTOZSUZ GLUTENSİZ YAŞ PASTA

Laktozsuz ve Glutensiz ürünlerle son bir senedir tanıştım, malesef kücük oglumun hastalanmasıyla Mutfak ve yemek alışkanlıklarımız degìşti. (24'lik kelepceli kalıp için )

4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr.(1 su bardagından bir parmak eksik) esmer şeker
250 ml (1 su bardagı tepeli) Glutensiz un

KREMASI İÇİN
500 gr.Laktossuz Süt
1 su bardağından bir parmak eksik (90gr )gulutensiz un
1 çay bardağı tepeli (80gr )esmer seker
1 tepeli yemek kaşığı (20gr )gulutensiz nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.laktossuz çikolata
2  paket vanilya

SÜSLEMEK İÇİN
Kivi
Antepfıstığı
Çicek sekerler

*Yumurtanın sarısını şekerle birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
*Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
*İki harcı birleştiriyoruz.
*Un, vanilya ve kabartma tozunu eleğe koyup eleyerek karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
*Harcımızı kalıba boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz. *Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşık la karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.
*Pandispanyayı iki yada üç eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüyoruz üzerine muz dilimleri diziyoruz diger  katlara da aynı işlemi yapıyoruz. Kalan kremayı pastanın üzerine sürüp dilediğiniz gibi meyvelerle şekerlerle süslüyoruz.
*Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f