Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KEŞKEK



KEŞKEK (Tokat Yöresinden )

Bizim oralarda Bayram Sabahların en gözde kahvaltısıdır.Arife günü akşama kadar taş fırınlarda köy ekmekler, keteler pişer gece de sabaha kadar bütün mahallenin keşkek kazanları kaynar. Çocukluğumuzda aynı tencereden hep birlikte yediğimiz yöresel bir lezzettir.
Her yörede farklı yapılsa da birlikteliğin ve yardımlaşmanın sembolü olan bir lezzet tir.
Malzemeleri
1 buçuk kg.kemikli kuzu eti
3 su bardağı yarma (aşure buğdayı )
1 su bardağı nohut
6 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı çemen
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yarma  (aşure buğdayı ) ve nohutu bir gece önceden yıkayıp bol suyla ıslıyoruz.
Etleri geniş bir tencerede kendi yağıyla birlikte mühürlüyoruz.
Salçasını ekleyip sıcak suyunu ilave ediyoruz.
Baharatlarını atıp kaynatıyoruz.
Kaynayan etli suya yarma ve nohutları ilave edip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağı orta sıcaklığa alıp  keşkeği 2-3 saat kadar pişiriyoruz.
Taş Fırınlarda pişen Keşkeğin üzeri biraz kızarır, tencerede pişirdigimiz keşkegi tepsiye boşaltıp 180'C önceden ısıttıgımız fırında üzeri kızarana kadar bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f