Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYI


*MERCİMEK KÖFTESİ
*SARMA
*KURU DOMATES MEZESİ
*PANKEK




MERCIMEK KÖFTESI

1su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı limon tuzu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan
karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4-5 adet yeşil soğan

Servis yapmak için
1demet marol
1-2 adet dilimlenmiş limon

Mercimegi suyla birlikte tencereye koyup pisiriyoruz.
Pişen mercimegin dibinden biraz sıcak su bırakıp ince bulguru limon tuzunu katıp karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Tavaya ince doğranmış kuru soğanı ve sıvıyağı koyup kavuruyoruz.Soganlar saydamlasinca biber salçasını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz. Mercimekli harca sosu boşaltıp karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Maydanozları dereotunu ve soğanı ince ince kıyıp mercimek köftesine katıp biraz yoguruyoruz.
Köfteleri şekillendirip servis tabağına marol ve limonlarla birlikte süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun



KURU DOMATES EZMESİ


500 gr.kuru domates

3-4 dal taze reyhan

2 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su  bardağı sıcak  su

100 gr.rendelenmis Parmesan Peyniri

Karabiber, pul biber ve tuz

Karabiber,


Domatesleri sıcak su ile birlikte robotta parçalıyoruz.( İsterseniz domatesleri sıcak suda bekletip yumusadiktan sonra robotta çekebilirsiniz).

Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip özleşene kadar çekiyoruz.

(Çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz. )

Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun




ZEYTINYAĞLI YAPRAK SARMASI
(Limon ve soğan soslu)

iç harcı
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun




PANKEK

3 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker  ( damak tadınıza göre şeker oranını ayarlayabilirsiniz )
1 paket vanilya
1 paket  kabartma tozu

- Yumurtaları kırıp şekerle birlikte çırpıyoruz.
- Sıvı malzemeleri sırayla ekliyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpıyoruz.
- Kek kıvamından biraz daha koyu bir harç yapıyoruz.
- Teflon tavamızı ocakta ısıtıyoruz.
- Pankekten birer küçük kepçe harç alıp sıcak tavamıza resimdeki gibi döküp kepçenin tersi ile hafif bastırarak yayıyoruz.
- Spatulayla pişen pakekleri çeviriyoruz.
- Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f