Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AREL'İN DOĞUM GÜNÜ PASTASI




Bugün evimizin neşesi yumurcagımız canımız yigenim Arel'in dogum günü..2 yaşına bastı halasından özel bir pasta olsun istedim fikir #sihirlidokunuslara ait olup böyle sıcak ve güzel bir sunum hazırladıkları için Teşekkürler.

PANDİSPANYA İÇİN
(200ml.su bardağı ölçüsüdür)

10 adet yumurta
1 bucukk su bardağı toz şeker
1 buçuk su bardağından bir parmak eksik mısır nişastası
2 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ıÇ KREMASI

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (130gr) nişasta
1 buçuk çay bardağı  (150gr )şeker
2 tepeli yemek kaşığı (30gr ) un
2 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı  (20gr )tereyağ
1 paket sıvı krema  (200ml )
2 paket vanilya şekeri

DIŞ KREMASI
4 paket kremşanti
4 su bardağı soğuk süt
Renkli gıda boyası
1 su bardağı iri hindistancevizi

KREMA Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz pandispanya pişene kadar soğumuş olacaktır.
Seker un ve nişastayı toz olarak karıştırıyoruz. Yumurtaları çırpıp sütünü ekliyoruz.Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz. Sogumaya yakın vanilyasınıda elleyip arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Soğuduktan sonra kremayı  ekleyip çırpıyoruz buzdolabında muhafaza ediyoruz.
PANDISPANYA
Yumurtaları şekerle birlikte 10 dakika çırpıyoruz.
Sıvı yağı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
Diğer malzemeleri azar azar ekleyip spatulayla yediriyoruz.Onceden ısıtılmış fırında 200'C bes dakika pisirip sonra dereceyi 160'C indirip pişiriyoruz.
Pandispanyayı üç eşit parçaya kesip aralarına ic kremadan sürüyoruz.
Kremşantiyi soguk sutle çırpıp once pastayı kapliyoruz.Kremadan  biraz  ayırıp renklendiriyoruz.
Pastanın üzerine önce resmî çizip sonra renkli kremalarla sekillendiriyoruz.Afiyet olsun







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f