Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TEPSİDE ÇİÇEK POĞAÇA



Tepside Çiçek Poğaça

2 su bardağı sıvı krema yada ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 yemekkaşığı tuz
2 tane yumurta  (sarısı üzerine sürülecek )
1 paket instant kuru maya ( yarım paket yaş maya )
Un

İç Harcı için
1 kase beyaz peynir

Ilık sütün yada kremanın üzerine şekeri ve mayayı katıp eritiyoruz.Sıvıyağ, yumurta beyazı ve tuzunu atıp çırpacakla karıştırıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurdan 2 yada 3 büyük yumaklar yapıyoruz.
Yumakları 1cm kalınlığında açıyoruz. Kalıp yardımıyla yada bardak ağzıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
Kestigimiz yuvarlaklara birer tatlı kaşığı harç koyup kapatıyoruz. D şeklinde olan poğaçamızın iki ucunu birlestiriyoruz ve sıkıyoruz.
Büyük boy kek kalıbının tabanını yağlı kağıt serip üzerine poğaçaları aralıklarla yerlestiriyoruz.
Kalıbın içinde de 15-20 dakika dinlendirip yumurtasını sürüp isteğe bağlı çörekotunu serpistirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pisiriyoruz.
İlk resimdeki çiçek şeklini vermek için ortaya 4 tane hamur yapıp kenarlarına 9-10 adet pogaca şekillendirip fırın tepsisinde birleştiriyoruz. Yaprakları ve sap kısmı tamamen hayal gücünüze göre şekillendiriyoruz
Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok sık çok güzel bir poğaça olmuş bizde de fikir oldu en kisa zamanda denemek isterim ellerine sağlık cnm

Selma'nin_organik_mutfagi dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemin'cim... yine ćok güzel çiçek poğaçan

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f