Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BAL PARMAK TATLISI


BAL PARMAK TATLISI

125 gr.tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 _3 buçuk su bardağı un

ÜZERI İÇİN
1 Su bardağı irmik
1 kase badem
Çekilmiş antep fıstığı

İÇİ İÇİN
1 Su bardağı cekilmis ceviz

ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Su ve şekeri karıştırıp kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip altını kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp serbetimizi hazırlıyoruz.

Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz. Ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayoruz.
Her hamuru cay tabağı kadar açıp içerine ceviz koyup rulo haline getiriyoruz.ileri geri sürerek hamuru biraz inceltip iki ucunu birlestiriyoruz.
Bütün hamuru aynı şekilde hazırlıyoruz.
Tatlımızı irmige bulayıp tepsiye dizdikten sonra ortalarına badem yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlının fırın sıcaklığı gecince ılık serbeti döküp bekletiyoruz.Servis yapmadan önce üzerine antep fıstığı serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook/mutfakkeyfim.com













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f