Çikolatalı Kuruvasan
Genelde sadesini tercih ettiğim Kuruvasanı bu defa Nutella ile denedim ve çok beğendim. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir lezzet tarifini gram olarak vermek istedim çünki ölçüsü eksik yada fazla olursa tutturamayabilirsiniz ☺☺☺☺
500gr Un
yarım paket yaş maya
300ml Süt
1 tatlı kaşığı tuz
40gr toz şeker
300 gr tereyağı
Nutella
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Unu yogurma kabına alıyoruz ortasını açıp sütü ekliyoruz mayayı içine ufalayıp eritiyoruz.
Şeker ve tuzunu atıp hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu iki katı olana kadar mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzun ağzını streç folyo ile sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Tereyağını yağlı fırın kağıdı üzerine alıp oklava ile ileri geri sürterek inceltip dikdörtgen şekil verip yağlı kağıtta oda sıcaklığında yumuşamaya bırakıyoruz.
Buzdolabından çıkarttığımız hamuru 1 cm kalınlığında açıyoruz ortasına tereyağını koyup zarf şeklinde katlıyoruz. 10 dakika daha buzdolabında bekletiyoruz.
Son kez dolaptan çıkardığımız hamuru 60×40 cm olacak şekilde oklava ile açıyoruz.
Hamurumuzu üçgen olacak şekilde kesip birer kaşık nutella sürüp rulo yapıyoruz. Yumurtasını sürüp önceden 220'C ila 240 'C ye kadar ısıttıgımız fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun
Genelde sadesini tercih ettiğim Kuruvasanı bu defa Nutella ile denedim ve çok beğendim. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir lezzet tarifini gram olarak vermek istedim çünki ölçüsü eksik yada fazla olursa tutturamayabilirsiniz ☺☺☺☺
500gr Un
yarım paket yaş maya
300ml Süt
1 tatlı kaşığı tuz
40gr toz şeker
300 gr tereyağı
Nutella
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Unu yogurma kabına alıyoruz ortasını açıp sütü ekliyoruz mayayı içine ufalayıp eritiyoruz.
Şeker ve tuzunu atıp hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu iki katı olana kadar mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzun ağzını streç folyo ile sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Tereyağını yağlı fırın kağıdı üzerine alıp oklava ile ileri geri sürterek inceltip dikdörtgen şekil verip yağlı kağıtta oda sıcaklığında yumuşamaya bırakıyoruz.
Buzdolabından çıkarttığımız hamuru 1 cm kalınlığında açıyoruz ortasına tereyağını koyup zarf şeklinde katlıyoruz. 10 dakika daha buzdolabında bekletiyoruz.
Son kez dolaptan çıkardığımız hamuru 60×40 cm olacak şekilde oklava ile açıyoruz.
Hamurumuzu üçgen olacak şekilde kesip birer kaşık nutella sürüp rulo yapıyoruz. Yumurtasını sürüp önceden 220'C ila 240 'C ye kadar ısıttıgımız fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Hazırlarından çok daha güzel. Ellerinize sağlık..
Ellerinize sağlık Yasemin hanım. Marketlerden Nasıl yapıldığını bilmediğimiz ürünleri almaktan çok çok iyi. Çok da güzel görünüyorlar.
Yorum Gönder