ZEYTiNYAĞLI TAZE BEZELYE
Karadeniz Gelini olarak sebze yemelerinin çoğunu evlendikten sonra öğrendim. Eşim Ordulu yöresinin yemekleri masaya geldiğinde mutlu oluyor. Bende fırsat buldukça yöresel lezzetleri deniyorum.
Taze bezelyeyi ilk defa Ordu da görmüştüm tavada kızartması da yapılıyor ama zeytinyağlısı daha hafif ve lezizdir.
1 kg.kadar taze bezelye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Kırmızı toz biber , karabiber, tuz
1 buçuk su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Bezelyelerin kenarlarını kesip temizleyip yıkıyoruz isteğe bağlı olarak bütün olarak yada ikiye fasulye gibi keserek hazırlıyoruz.
*Soğanı ince ince kıyıyoruz domatesleri soyup minik minik doğruyuruz.
*Zeytinyağını tencereye koyup soğanları saydamlaşınca ya kadar kavuruyoruz.
*Domatesleri ekleyip kaynattıktan sonra sıcak suyunu ekliyoruz.
*Bezelyeleri katıp baharatlarını serpiştirip orta ateşte pişiriyoruz.
*Sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder