Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KIYMALI KIZARTMA BİBER PATLICAN DOLMASI



Kıymalı Kızartma Biber ve Patlıcan  Dolması

Annemden nefis bir tarif daha aldım belki daha önce yapanlar olmuştur tabiki ama ben ilk defa denedim ve yedim lezzeti on numara hazırlaması biraz zaman alıyor.

İç Harcı
250 gr. Kıyma
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Bir tutam reyhan
1 büyük boy soğan
1 tepeli yemek kaşığı salça yada 1 küçük kavanoz ev yapımı domates sosu
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, karabiber, zerdeçal Tuz
1 çay bardağı ılık su
1 kg.biber
2 adet patlıcan

Fırınlamak için 1 yemek kaşığı salça tuz, 2 su bardağı ılık su

Kıymayı kendi suyu ve yağıyla kavuruyoruz. Zeytinyağını ekleyip kıydıgımız soğanı ilave edip saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
Pirincini ekleyip karıştırıyoruz.
Domates sosu yada salçasını ekleyip kısa süreli kavurup ocaktan alıyoruz. Yeşilliklerini ve baharatlarını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Domates sosu yerine salça kullanacaksanız 1 çay bardağı ılık su ilave etmeyi unutmayın.
Biberleri ve patlıcanları dolmalık hale getirdikten sonra yağda hafif kızartıyoruz.
İçlerine hazırladığımız harçtan koyup fırın tepsisine diziyoruz.
Fırınlamak için salçalı suyumuzu hazırlayıp tepsiye boşaltıyoruz. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp tepsisinin üzerine örtüyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 180’C  pişiriyoruz. İç Harcı ve dışı yarı pişmiş olduğu için çok fazla Fırınlamayın pirinçler pisene kadar yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim










!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f