PATATESLi GÖZLEMELER
Hamuru için
2 buçuk kg.un
Ilık su (ununuzun cokluguna göre ayarlanacak)
1 yemek kaşığı tuz
İç Harcı
1 kg patates
250gr kıyma
1 adet kuru soğan
kimyon, pul biber, tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine sürmek için bir kase oda sıcaklığında tereyag
Unu yoğurma kabına alıp ortasını açıyoruz.
Tuzunu koyup azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz.Daha sonra yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerini nemli bir bezle örtüyoruz.
Patatesleri rendeliyoruz. Kıymayı tencerede kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz sıvıyağ ekleyip karıştırdıktan sonra soğanını katıp saydamlaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Ocağı kapatıp rendelenmiş patatesleri suyunu sıkıp tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
Baharatlarını ekleyip harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
Yumakları servis tabağı kadar açıp yarısına patatesli harçtan koyup kapatıyoruz.
Saç üzerinde, teflon tavada yada pizza tavasında
Orta ateste çift taraflı pisiriyoruz.
Fırçayla az miktarda tereyağ sürüp servis ediyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder