Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ZEYTİNYAĞLI TAZE BEZELYE



ZEYTiNYAĞLI TAZE BEZELYE
Karadeniz Gelini olarak sebze yemelerinin çoğunu evlendikten sonra öğrendim. Eşim Ordulu yöresinin yemekleri masaya geldiğinde mutlu oluyor. Bende fırsat buldukça yöresel lezzetleri deniyorum.
Taze bezelyeyi ilk defa Ordu da görmüştüm tavada kızartması da yapılıyor ama zeytinyağlısı daha hafif ve lezizdir.

1 kg.kadar taze bezelye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Kırmızı toz biber , karabiber, tuz
1 buçuk  su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı

*Bezelyelerin kenarlarını kesip temizleyip  yıkıyoruz isteğe bağlı olarak bütün olarak yada ikiye fasulye gibi keserek hazırlıyoruz.
*Soğanı ince ince kıyıyoruz domatesleri soyup minik minik doğruyuruz.
*Zeytinyağını  tencereye koyup soğanları saydamlaşınca ya kadar kavuruyoruz.
*Domatesleri ekleyip kaynattıktan sonra sıcak suyunu ekliyoruz.
*Bezelyeleri katıp baharatlarını serpiştirip  orta ateşte pişiriyoruz.
*Sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f