Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİLEK SOSLU YAŞ PASTA





ÇİLEK SOSLU YAŞ PASTA

●4 yumurta  (oda sıcaklığında )
1 buçuk su bardağı  (200 gr. )un
1 buçuk yemek kaşığı  (30gr ) nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik  (160gr )şeker
yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
●Krema Malzemesi
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (130gr) nişasta
1 buçuk çay bardağı  (150gr )şeker
2 tepeli yemek kaşığı (30gr ) un
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı  (20gr )tereyağ
1 paket sıvı krema  (200ml )
2 paket vanilya şekeri
●Süslemek için
1 paket çilek  (500gr )
1 tepeli yemek kaşığı nisasta
3 yemek kaşığı şeker
2-3 adet üzüm
Kenarlarına hindistan cevizi

*Tencereye tereyağı  ve vanilya hariç bütün malzemeleri boşaltıp çırpıyoruz. Orta ateşte kıvam alana  kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katı arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
*Kremamız tamamen soguduktan sonra içerisine sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra pastalarımıza kullanabiliriz.
*Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ile birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
*Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
*Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
*iki harcı birlestirip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
*Kelepçeli 24 'lük kelepceli kalıbımızın  sadece tabanını tereyağla yağlıyoruz. Üzerine bir fiske un serpiştirip dağıtıyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
*Soğuyan pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz aralarına kremadan bolca sürüp üzerine çilek  dilimleri diziyoruz.
*Çileklerin yarısını püre haline getiriyoruz , nişasta ve şekerle koyulaşıncaya kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
*Kalan kremadan bir miktar krema torbasına alıp geri kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz her tarafına hindistan cevizi serpiyoruz.
Pastamızın orta kısmına çilek püresini boşaltıp düzeltiyoruz kenarlarına krema sıkarak süslüyoruz. Çilek ten  küçük küçük doğrayıp krema toplarının üzerlerine koyuyoruz üzüm dilimleriylede renklendirip pastamızı Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f