Yonca Poğaça
Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvıyağ ...
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un
İç Harcı
Nutella
Sarı haşhaş
Üzerine Sürmek için
2 yumurta
Bir tutam çörekotu
▪ Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
▪ Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Dinlenen yumakları elimizle çay tabağı kadar açıp içerisine bir çay kaşığı nutella yada haşhaş sürüp kapatıp yuvarlıyoruz.
• Resimdeki gibi önce dört tane kesik atıp sonra kestigimiz parçaların ortalarına çok derin olmayacak şekilde tekrar kesik atıp o kısımları yukarı gelecek şekilde çevirip elimizle biraz bastırıyoruz
▪ Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz ben hamurun yarısını çocuklar için Nutellalı yarısını da büyüklere haşhaşlı yaptım ama çocuklarla oyuna dalınca yakmaktan son anda kurtardım poğaçaları
• Yumurtasını sürüp çörekotunu serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder