Ispanaklı Çizik Börek
750 ml. Ilık su
250 ml.sıvıyağ
1 buçuk kg.un
1 paket yaş maya
1 tepeli yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yufkalara sürmek için
150gr eritilmiş tereyağ
İç Harcı
500 gr.ıspanak
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine Sürmekiçin
1 adet yumurta
*Ilık suyun içerisine yaş mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
*Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp 10 dakika daha dinlendiriyoruz böylece hamuru açmamız kolaylaşacak.
*Ispanakları yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz. Salata gibi ince ince kıyıyoruz tuzunu , baharatlarını ve yağını atıp karıştırıyoruz.
* Yumakları oklava yardımıyla açıyoruz yufkanın yarısını resimdeki aparatla yada pizza bıçağıyla derin olmamak üzere çizikler atıyoruz ve üzerine eritilmiş tereyağı sürüp ıspanaklı harçtan seriyoruz yufkanın bir kenarından başlayarak rulo haline getiriyoruz. Rulo hamuru iki ucunu tutup resimdeki gibi tepsiye diziyoruz
*Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz.
*Yumurtasını sürüp susamını atıp önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder