Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GEVREK SiMiT



Simit

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Un

Üzeri için
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 buçuk su bardağı kavrulmuş susam

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz.Un hariç diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 1saate yakın dinlendirip yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bez kapatıyoruz.
Her yumağı elimizle yuvarlayarak uzun şeritler yapıyoruz.
İki seriti birleştirip yuvarlayarak simit şekli veriyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.
Pekmezi suyla karıştırıp eritiyoruz.
Susamları geniş bir kaba koyup simitleri önce pekmeze batırıp sonra susama bulayıp fırın kağıdına diziyoruz.
185’C simitler renk alana kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f