CEVİZLİ KADAYIF
1 Paket Kadayıf
125 gr.Tereyağ
1kase Ceviz
1paket Antepfıstığı
Şerbeti
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.Şeker ve suyu tencereye koyuyoruz.Limonunu sıkıp kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Kadayıfı geniş bir kapta biraz gevşetiyoruz.Hafif eritilmiş tereyağını üzerine döküp yediriyoruz.
Borcam tepsimizi yağlayıp ,kadayıftan bir miktar tabanına yayıyoruz.
Üzerine iri ceviz döküp tekrar kadayıf koyup bardağın arkasıyla bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz
Kadayıfın ilk sıcaklığı gecince şerbetini ekleyip Antepfıstığı ekeleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder