Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

CEVİZLİ KADAYIF

 



CEVİZLİ KADAYIF


1 Paket Kadayıf

125 gr.Tereyağ

1kase Ceviz

1paket Antepfıstığı


Şerbeti

2 buçuk su bardağı şeker

2 su bardağı su 

Yarım limon suyu 


Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.Şeker ve suyu tencereye koyuyoruz.Limonunu sıkıp kaynatıyoruz. 

Kaynadıktan sonra altını kısıp 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. 

Kadayıfı geniş bir kapta biraz gevşetiyoruz.Hafif eritilmiş tereyağını üzerine döküp yediriyoruz.

Borcam tepsimizi yağlayıp ,kadayıftan bir miktar tabanına yayıyoruz.

Üzerine iri ceviz döküp tekrar kadayıf koyup bardağın arkasıyla bastırıyoruz.

Önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz 

Kadayıfın ilk sıcaklığı gecince şerbetini ekleyip Antepfıstığı ekeleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f