ÇiKOLATA SOSLU LAKTOZSUZ PASTA
Taban Keki
3 yumurta
50 gr.oda sıcaklığında laktozsuz tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
1çay bardağı çekilmiş ceviz
KREMASI
250 ml.laktozsuz sıvı krema
1 çay bardağı şeker
Vanilya
ÜST SOSU
100 gr.Laktozsuz çikolata
100 gr.Laktozsuz sıvı krema
Kavrulmuş fındık
🥣 Tereyağını, şeker ve yumurta sarısı birlikte çırpıyoruz.
🥣ceviz ve unu karıştırıyoruz.
🥣Yumurtanın beyazını köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
🥣İki harcı birleştiriyoruz, spatulayla karıştırıyoruz.
🥣26''lık kelepçeli kalıba yağlı fırın kağıdı serip,harcımızı boşaltıyoruz.
🥣180 'C yaklaşık olarak 40dakika pişiriyoruz.
🥣Kremaya şeker ve vanilya ekleyip çırpıyoruz.
Buzdolabında bekletiyoruz.
Pastamızın taban kekinin üzerine kremayı boşaltıp düzeltiyoruz.
🥣Üzerinin sosu için çikolata ve kremayı kücük bir tencerede eritip ılıdıktan sonra pastanın üzerine döküyoruz
🥣Pastamızı buzdolabında bir kaç saat dinlendiriyoruz.
🥣Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder