Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KETEN TOHUMLU EV EKMEGİ



Ohhh Misss gibi EV EKMEĞİ
Bu güzel Tarif icin sevgili @NilgünKaraboyun Ablama Tesekkürederim.

KETEN TOHUMLU EV EKMEĞİ

400 gr ekmeklik beyaz un
100 gr doğal katkisiz un
İki su bardağı süt içıne yarim limon sıkılıp bir saat bekletiyoruz
 yarım çay bardagı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
15 gr tuz
150 gr ekşimaya önmayalnma olmuş
Ve aldığı kadar su
Baya cıvık bir hamur olacak

İÇİNDEKİ TOHUMLAR
Keten tohumu
Ay cekirdegi
Haşhaş
Susam çörekotu
Çiya
yulaf ezmesi
Tohumlar konmadan diger malzemelerle hamur yoğrulur suyu un aldikca ilave edilir. Tuz bir saat sonra birazcik suyla hamura katilır.
Yarim saat arayla üç katlama yapilir. Cıvık bir hamur elde edilir. Hamur mayalana kadar oda isisinde bekler ,istenilen miktarda tohumlar ilave edilir hamura son şekli verip kaliba konur 12 saat buzdolabinda 3 saatte disarda bekletklip 200 derece firina sürülür uarim saat sonra 170 derecede 40 dakika daha pişirilir. Hamuru firina sürunce üzerine su sıkılır.  

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f