Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Çikolatalı Ahududulu Pasta


ÇİKOLATALI AHUDUDULU PASTA

(22'lik kelepceli kalıp için )

4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr.(1 su bardagından bir parmak eksik)seker
250 ml (1 su bardagı tepeli)un


Kreması için
500 gr.süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr )un
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek icin
Ahududu
Rendelenmiş cikolata
Antepfıstığı
Draje Cikolata

*Yumurtanın sarısını şekerle birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

*Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.

*İki harcı birleştiriyoruz.

*Un, vanilya ve kabartma tozunu eleğe koyup eleyerek karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.

*Harcımızı kalıba boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.

*Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.

*Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşık la karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.

*Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüyoruz diger  katlara da aynı işlemi yapıyoruz.

*Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz .Pastamızı Ahududu Antepfıstığı ve cikolata rendeleriyle   süslüyoruz.
 *Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f