Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BATON YAŞ PASTA




 Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Kreması için
500 gr.süt
1 tepeli çay bardağı (75gr ) nişasta
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (25gr ) un
1 tane yumurta sarısı
1tatlı kaşığı tereyağ(15gr. )
1su bardağı sıvı krema yada (1 paket kremsanti +1 su bardağı soğuk süt )
1 paket vanilya

Süslemek için
3-4 adet çilek
1 kase orman meyvesi
renkli şekerler


☆Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ve kakao ile birlikte  yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
☆Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
İki harcı birleştiriyoruz.
☆Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
baton kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
☆Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
☆Tencerenin içerisine süt,  un, nişasta, şekeri ve yumurta sarısını  koyup tel çırpacakla  ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz.
☆ İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz. Soğuyan kremanın içerisine sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz.
☆Pandispanyayı üç  parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp meyve diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.
 ☆Kalan kremadan iki servis kaşığı krema torbasına dolduruyoruz.
☆Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz . Krema torbasındaki krema ile pastamızı süslüyoruz .Çileklerleri ince dilimleyip pastanın ortasına diziyoruz.
Renkli şekerlerle de pastamızı renklendirerek pastamızı tamamlıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f