Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM MENÜSÜ


KATMER POGAÇA
KIYMALI BÖREK
RUS SALATASI
BÖRÜLCE SALATASI
BİBER DOLMASI
SARMA
LİMONLU CHEESCAKE







Haftasonu Lezzeti
KIYMALI BÖREK

Börek Sevenler Kac kisiyiz yoruma nokta dahi bırakarak sayfamızı destekleyelim😉

KIYMALI BÖREK

 Kıymalı Harç
500 gr.kıyma
1 orta boy soğan
1 adet yeşil biber
2 adet domates
Karabiber, kırmızı biber tuz

 Hamuru için
 750ml. Ilık su
 1 paket yaş maya
 250 ml.(1 su bardağı)sıvıyağ
1 tepeli yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı tuz
 1500gr.un

 Yufkalara sürmek için 150 gr . oda sıcaklığında erimiş tereyağı

 Üzerine sürmek için
 2 yumurta
 Bir tutam sarı haşhaş


 Kıymayı kendi suyu ile kavuruyoruz. Suyunu çekince ince kıyılmış sogan ve biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Domatesleri küçük küçük doğrayıp Kıymalı harca ekliyoruz baharatlarını da ekleyip domatesler suyunu salana kadar pişiriyoruz.

 Ilık suyun içerisine yaş mayayı ve şekeri eritiyoruz. Sıvı yağ ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurdan mandalin büyüklüğünde yumaklar döküp uzerini nemli bir bezle örtüyoruz 10 dakika daha bekletiyoruz.

 Her yumağı acabildigimiz kadar açıp 1 tatlı kaşığı tereyağı sürüyoruz. Yufkanın bir ucuna Kıymalı harctan koyup yufkayı sündürerek rulo haline getiriyoruz. Elimizle rulo hamurunu biraz inceltip iki ucunu ortaya birlestirip resimdeki gibi sekillendiriyoruz. Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Yumurtasını sürüp 190'C pisiriyoruz afiyet olsun

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/kymal-borek.html




Zeytinyağlı Yaprak Sarması

(Limon ve soğan soslu)


iç harcı

1 kase pirinç

2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su

Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon

Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.

Sarmaları tencereye düzmeden önce

Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun




KATMER POGACA


2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı ılık su

2 yumurta (sarısını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)

1 paketyaş Maya

1 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

un


Aralarina Sürmek icin


100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatımış )

1 kase beyaz peynir

1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz


Üzerine

bir miktar çörekotu

bir miktar sarı haşhaş


Mayayı ılık su ve şekerle karıştırarak eritiyor

Süt, yumurta akı,tuz, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğuruyoruz.

Hamuru 12 eşit paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz. 

Aralarına tereyağ sürerek üst üste diziyoruz.

Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.

Yağlı hamurumuzun üstüne bir bez örtüp 15 -20dakika dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamuru oklava ile açıyoruz  pizza dilimi gibi dilimleyip geniş kısmına  peynirli harctan koyup sarıyoruz.

Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerlestirip yarım saat kadar daha mayalandırıp yumurta sarısını sürüp  185'C derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz

Afiyet olsun






Ev Yapımı Mayonezsiz

RUS SALATASI


Davet ve özel günlerde sofralarımızı lezzetlendirecek nefis bir lezzet


2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
1küçük kutu mısır
1küçük kutu bezelye
10-15 adet cornison turşu
1 diş sarımsak
500 gr . süzme yoğurt
tuz


Süzme Yoğurdunuz yoksa pratik bir yöntem tavsiye ediyorum zira süzme yoğurtlar kireç gibi bir tat veriyor ve ben yoğurdumu kendim yaptığım için bu tür mezeler de kendi süzme yoğurdumuda  kendim hazırlıyorum.

Derin bir süzgeçe 3 kat havlu peçeteyi yerleştirip üzerine normal yoğurdu boşaltın üzerinede 3 kat havlu peçeteyi kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin hatta gece yapıp sabaha kadar bekletirseniz kaymak kıvamlı yoğurda sahip olursunuz.


Patates ve havucları soyup bütün olarak yada ikiye kesip haşlıyoruz.Patatesler pistigi zaman ocaktan alıp soguk suya tutup sogutuyoruz.
Mısır ve bezelyeyi yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Bütün sebzeleri küp şeklinde dogruyoruz.
Yoğurt ezilmiş sarımsak ve tuzu bit kapta karıştırıyoruz.
Haşlanmış sebzeleri yoğurtlu harca katıp karıştırarak salatamızı tamamlıyoruz. Afiyet olsun



Kuru Biber Dolması

20 tane kurutulmuş dolma biber
1 su bardağı bulgur
yarım su bardağı pirinç
1 adet kuru sogan

bir tutam kur maydanoz yada yeşil maydanoz bir tutam kuru reyhan
Karabiber, tuz, pul biber ,kimyon
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Pişirmek için

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı sıvıyağ

3 diş sarımsak

tuz ,kırmızı toz biber


Pirinç ve bulguru yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra salçasını ve sıvı yağını ekleyip karıştırıyoruz.

Salçasını yedirdikten sonra maydanozunu, reyhanını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.

Kuru Biberleri sıcak suda yarım saat kadar bekletip yumuşamasını bekliyoruz.

Yumuşayan biberlerin içlerine hazırladığımız harçtan doldurup ağız kısmını biraz boşluk bırakıyoruz.

Iki kuru biberi doldurduktan sonra ağızlarından iç içe geçirip tencereye diziyoruz.

Suyunu ,yağını tuz ve sarımsağını tencereye ilave edip orta ateşte pisiriyoruz.

Afiyet olsun



BÖRÜLCE SALATASI

(2 kişilik Malzemeler)


1 su bardağı haşlanmış Karagöz / Börülce

Bir tutam maydanoz

3-4 dal yeşil soğan yada kuru soğan

1 adet domates

Acı -tatlı biber turşusu  ( isteğe bağlı )


Sosu için

1 çay bardağı zeytinyağ

yarım limon suyu

1 diş ezilmiş sarımsak  (isteğe bağlı )

tuz, karabiber


Börülceyi önce yıkayıp tencereye boşaltıp bol suda pisiriyoruz.

Pişen börülceyi soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.

Maydanozu ve diğer malzemeleride küçük küçük doğruyuruz.

Börülcelerle salatayı karıştırıyoruz.

Zeytinyağına diğer malzemeleride ekleyerek çırpıyoruz. Salatanın üzerine döküp istediğiniz şekilde servis ediyoruz.

Afiyet olsun.



Limonlu Cheescake

(24'lük kelepceli kalıp için )
* Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı

*Ara Kreması için
400gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı(200gr.) şeker
2 yemek kaşığı  (60gr ) un
1 paket limon sekeri yada  vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )

*Üzerinin Sosu

1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

1 su bardağı normal su

2 yemek kaşığı tepeli nişasta

1 su bardağı şeker

Süslemek için 
Antepfistığı

Limon dilimleri

Taze nane

*Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
* 24'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
* Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle  (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
*Yumurtaları tek tek ekleyip kırıp çırpıyoruz ununu ilave edip karıştırıyoruz.
*Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
*Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
*Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
*Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
*Limonlu sos için bütün malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz. Limonlu sosunuzun ekşiliğini biraz daha fazla şeker ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
*Cheesecake üzerine limonlu sosu boşaltıp düzeltiyoruz buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.Servis yapmadan önce limon dilimleri ve Antepfistığı ile süsleyip servis ediyoruz.
*Afiyet olsun




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f