Bu hafta Mert Efe 9. yaşına girdi.
Futbolla ilgilenen bir bireye yakışan bir pasta yaptım. Arkadaşları çok beğendiler.Mutlu Yıllara oğlum bahtın ve yolun açık olsun
Yoğun iş ve okul tempomdan dolayı biraz hazır malzeme kullandım affınıza sığınıyorum 😉
Futbolla ilgilenen bir bireye yakışan bir pasta yaptım. Arkadaşları çok beğendiler.Mutlu Yıllara oğlum bahtın ve yolun açık olsun
Yoğun iş ve okul tempomdan dolayı biraz hazır malzeme kullandım affınıza sığınıyorum 😉
(26'lik Kelepçeli kalıp için )
Pandispanya
5 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kaç damla limon suyu
2 yemek kaşığı ılık süt
Pandispanya
5 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kaç damla limon suyu
2 yemek kaşığı ılık süt
Kreması için
3 paket sıvı krema (Schlagsahne )
2 paket limon şekeri yada portakal şekeri (vanilya da olur)
2 paket krema sıklaştırıcısı
3 paket sıvı krema (Schlagsahne )
2 paket limon şekeri yada portakal şekeri (vanilya da olur)
2 paket krema sıklaştırıcısı
Süslemek için
1 su bardağı hindistan cevizi
6-7 damla gıda boyası
Futbol figürleri
1 su bardağı hindistan cevizi
6-7 damla gıda boyası
Futbol figürleri
Fırını 200'C açıp ısıtıyoruz
Yumurtanın sarısını ılık süt ve şekerle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.Un kabartma tozu ve vanilya şekerini eleyerek ilave ediyoruz. Yumurtanın beyazını limon suyu ile köpük haline gelene kadar çırpıp iki karışımı birleştiriyoruz.
Kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlayıp unladiktan sonra harcı boşaltıyoruz.
Fırının ısısını 185 'C düşürüp Pandispanyayı pisiriyoruz.
Sıvı krema ya katılaştırıcı ve limon şekerini ekleyip krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Pastanin kenarlarını için zik zak ağızlık takıp krema torbasını dolduruyoruz.
Pandispanyayı üç kat kesiyoruz. Kalan kremayı her kata sürüp kenarlarını ve üstünü düzeltiyoruz.
Kenarlarına yukardan aşağı krema sıkıp pastayı tamamlıyoruz.
Hindistan cevizi ile gıda boyasını iyice karıştırıyoruz. Pastanın üzerine kalınca sürüp buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz. Servis yapmadan önce figürleri yerleştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yumurtanın sarısını ılık süt ve şekerle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.Un kabartma tozu ve vanilya şekerini eleyerek ilave ediyoruz. Yumurtanın beyazını limon suyu ile köpük haline gelene kadar çırpıp iki karışımı birleştiriyoruz.
Kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlayıp unladiktan sonra harcı boşaltıyoruz.
Fırının ısısını 185 'C düşürüp Pandispanyayı pisiriyoruz.
Sıvı krema ya katılaştırıcı ve limon şekerini ekleyip krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Pastanin kenarlarını için zik zak ağızlık takıp krema torbasını dolduruyoruz.
Pandispanyayı üç kat kesiyoruz. Kalan kremayı her kata sürüp kenarlarını ve üstünü düzeltiyoruz.
Kenarlarına yukardan aşağı krema sıkıp pastayı tamamlıyoruz.
Hindistan cevizi ile gıda boyasını iyice karıştırıyoruz. Pastanın üzerine kalınca sürüp buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz. Servis yapmadan önce figürleri yerleştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder