KÖZLENMİŞ BİBER MEZESİ
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
Tuz
Kırmızı biberleri mangalda yada fırında közlüyoruz.
Közlenmiş biberlerin çekirdeğini çıkarıp ince ince doğuyoruz.
Tavaya sıvıyağı koyup kızdırıp biberleri içerisine atıyoruz.
Biberleri biraz kavurup soğuması için ocaktan alıyoruz.
Süzme yoğurdu tuz ve ezilmiş sarımsakla çırpıyoruz.
Közlenmiş biberleri içerisine katıp karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder