Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FIRINDA KABAK TATLISI




Kabak Tatlısı

2 dilim kabak
(Kabukları temizlendikten sonra 1600 gr.geldi)
2 bucuk su bardağı (500gr.)
toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 su bardağı tahin

*Kabak tatlısını hazırlamak için önce kabakları dilimliyoruz.
*Dilimledigimiz kabakları akşamdan şekerle birlikte tepsiye yerlestirip sabaha kadar bekletiyoruz.
*Ertesi gün kabakların sekerli suyu çıkmış olacaktır.
*Tepsininin üzerine önce fırın kağıdı onun üzerinede alyo folyo ile sarıyoruz.

*Fırını önce 200 derecede ısıtıp sonra 185 'C düşürüp kabak tatlımızı fırına sürüyoruz.
*Yarım saat kontrollü olarak pisiriyoruzedip. 

*Şekeri az ise biraz daha şeker ilave edebilirsiniz.
*Kabaklar soğuduktan  sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz  ve tahin ekeleyip servis ediyoruz

*Afiyet olsun.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f