Kabak Tatlısı
2 dilim kabak
(Kabukları temizlendikten sonra 1600 gr.geldi)
2 bucuk su bardağı (500gr.)
toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı tahin
*Kabak tatlısını hazırlamak için önce kabakları dilimliyoruz.
*Dilimledigimiz kabakları akşamdan şekerle birlikte tepsiye yerlestirip sabaha kadar bekletiyoruz.
*Ertesi gün kabakların sekerli suyu çıkmış olacaktır.
*Tepsininin üzerine önce fırın kağıdı onun üzerinede alyo folyo ile sarıyoruz.
*Fırını önce 200 derecede ısıtıp sonra 185 'C düşürüp kabak tatlımızı fırına sürüyoruz.
*Yarım saat kontrollü olarak pisiriyoruzedip.
*Şekeri az ise biraz daha şeker ilave edebilirsiniz.
*Kabaklar soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz ve tahin ekeleyip servis ediyoruz
*Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder