Makarna Deyince Sosu kendini belli etmeli ve akşam yemeğinin hakkını vermeli
BONFİLELi MANTAR SOSLU KREMALI PENNE
1 Paket Barilla PENNE makarna
250 gr.dana bonfile
250 gr.mantar
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket sıvı krema
2 diş sarımsak
Taze reyhan
Renkli karabiber ,Kekik, Tuz, kimyon
Dana bonfileyi julyen ince uzun uzun kesiyoruz isterseniz bunu tavuk veya hindi göğsü ile de hazırlayabilirsiniz. Tencerede yumuşayana kadar pisiriyoruz. Ben başka bir yemek için bonfileyi pişirip bir kasede makarna sosu için ayırmıştım.
Mantarları ince ince kıyıp kızdırdıgımz teflon tavada kendi suyunu salana kadar hoplataarak kavuruyor.
Mantarlar suyunu salıp iyice suyunu çekince ortasına sıvıyağı koyup mantarları alt üst edip ortasına haşlanmış etleri ve baharatları katıp arada bir karıştırarak birlikte bir süre kavurup üzerine sıvı kremayı katıp sosumuzu hazırlıyoruz.
Makarnayı haşlayıp sosun içerisine ekleyip beş dakika birlikte pişirip roka ve domatesle servis ediyoruz. Afiyet olsun
1 yorum:
Makarnaya nefis bir görüntü ve lezzet katmış tarifiniz. Ellerinize sağlık.
Sevgiler..
Yorum Gönder