Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KANDiL SiMiDi



KANDiL SiMiDi

125gr. tereyağ
1çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı ılık su
1yemek kaşığı elma sirkesi (yada 1 tatlikasigi mahlep)
1paket kabartma tozu
1tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta sarısı (beyazını üzerine kullanacağız)
500gr.un

üzerine
2 Yumurta beyazı
1kase kavrulmuş susam

Un, sirke ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup mikserle çırpıyoruz krema kıvamı oluyor kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip cızzz sesi duyunca unu azar azar ekleyip ele yapısmayan bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklügünde parcalar alıp yuvarlayarak rulo yapıp iki ucunu birleştiriyoruz.
Önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180'C fırında pisiriyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

sieda nur dedi ki...

Her zamanki gibi harika bir tarif, ellerine saglik canim

zubeyde saracoglu dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.

rojdanın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık abla allah kabul etsin.

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Çok severim. Ellerinize sağlık... Kandiliniz mübarek olsun. Sevgiler..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f