Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KREMŞANTİLİ YAŞ PASTA














Bugün benim doğum günüm aynı zamanda evlilik yıldönümüm ikisi bir arada çok şanslıyım. ..
38.yaşıma özel ve evliligimizin 10.yıl gününde sevdiklerime özel bir sofra hazırladım ve bu güzel pastaylada ağızlarımızı tatlandırdık.

4 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik Şeker
1 çay bardağı  (en küçük boy ) süt
1 buçuk su bardağı un
3 tepeli yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
Bir fiske tuz

Kreması için
4 paket tekli kremşanti
4 paket sıvı krema yada 4 su bardağı soğuk süt

Süslemek için
4-5 adet Çilek
2 adet muz

☺ Kremşanti ile sıvı kremayı yada soğuk sütü koyulaşana kadar yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz. Kıvam aldıktan sonra buzdolabında bekletiyoruz.
☺ Fırınımızı 185'C açıp ısıtıyoruz.
☺ Yumurtanın sarısını şeker ve ılık sütle rengi açılıp kıvam alana kadar çırpıyoruz.
☺ Un, vanilya, kakao, kabartma tozunu pasta elegimize doldurup yarısını eleyerek yumurtanın sarısına ekliyoruz.
☺ Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
☺ İki harcı birleştiriyoruz karıştırmadan kalan unu eleyerek bir taraftanda spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
☺ 26'lık kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
☺Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
☺ Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz her kata krema sürüp dilimlenmiş muzları dizip üçüncü katı kapatıyoruz. Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz. Hayal gücünüze göre pastamızı meyvelerle süsleyip Buzdolabında birkaç saat bekletiyoruz.
☺Afiyet olsun.
☺ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f