PAZI 'Lİ KESİK BÖREK
Bu böreği patatesli, peynirli ve kıymalı da yapabilirsiniz. Bugün bahçeden taze taze pezük /pazıları toplayınca malzeme olarak pezük kullandım. Tercih size kalmış gelelim tarife ben 3 tepsi yaptım resimler sizi yanıltmasın tarifimiz bir tepsiliktir.
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta ( ikisinin sarısı alınacak )
1 tepeli tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya yada 2 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İç Harcı için
2 deste pazı /pezük
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, pul biber, tuz
Yufkalara sürmek için
150gr tereyağ
Üzerine
Haşhaş
Yumurta sarısı (hamura kattığımız yumurtanın sarısı )
-Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz, suyu, sıvıyağı ve tuzu katıp çırparak karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
-Pazıları bol suda yıkayıp süzgeçten süzdürüp ince ince dogruyoruz veya baharatlarını ve yağını ilave edip karıştırıyoruz.
-Tereyağını eritiyoruz.
-Dinlenen hamurdan yumaklar döküyoruz.
-Her yumağı yuvarlak tepsi büyüklüğünde açıp ortasına 1-2 kaşık erittigimiz tereyağından sürüyoruz.
- Yufkanın ortasına pazıları yerleştirip rulo haline getiriyoruz. Bıçakla rulo hamuru resimdeki gibi kesip iki ucundan tutup büküyoruz .Fırın tepsisine yerlestiriyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz
- Tepside de 15 dakika kadar beklettikten sonra yumurtasını sürüp haşhaşını serpip önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz.
-Afiyet olsun.
Bizi Facebook 'dan da takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder