1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (sarısı böreğin üzerine süreceğiz )
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Un
Hamurlara sürmek için 125gr yumuşak Tereyağı
*İç harcı
1 kase beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz
Ilık suyun içerisine maya ve şekeri eritiyoruz.
Süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazını da katıp çırpıyoruz.
Azar azar ununu ve tuzunu katıp ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıp tezgahımıza diziyoruz.Üzerine hafif ıslattığımız mutfak bezini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Her yumağı oval olacak sekilde açıyoruz.
Karşılıklı kenarları eşit aralıklarla kesiyoruz.
Süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazını da katıp çırpıyoruz.
Azar azar ununu ve tuzunu katıp ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıp tezgahımıza diziyoruz.Üzerine hafif ıslattığımız mutfak bezini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Her yumağı oval olacak sekilde açıyoruz.
Karşılıklı kenarları eşit aralıklarla kesiyoruz.
Ortasına biraz tereyağı sürüp peynir harcı koyuyoruz.
Örgümüzü ay şeklinde büküp tepsiye yerleştiriyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz.
Yumurtasını sürüp 180'C pisiriyoruz.Afiyet olsun
Yumurtasını sürüp 180'C pisiriyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder