Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÖRGÜ BÖREK




ÖRGÜ BÖREK
 
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su 
1 su bardağı sıvıyağ 
2 yumurta  (sarısı böreğin üzerine süreceğiz )
1 paket yaş maya 
1 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tuz 
Un 

Hamurlara sürmek için 125gr yumuşak Tereyağı 

*İç harcı
1 kase beyaz peynir 
Kıyılmış maydanoz

Ilık suyun içerisine maya ve şekeri eritiyoruz.
Süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazını da katıp çırpıyoruz.
Azar azar ununu ve tuzunu katıp ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıp  tezgahımıza diziyoruz.Üzerine hafif ıslattığımız mutfak bezini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
Her yumağı oval olacak sekilde açıyoruz.
Karşılıklı kenarları eşit aralıklarla kesiyoruz.
Ortasına biraz tereyağı sürüp peynir harcı koyuyoruz.  
Örgümüzü ay şeklinde büküp tepsiye yerleştiriyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz.
Yumurtasını sürüp 180'C pisiriyoruz.Afiyet olsun
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f