Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PAZILI KESİK BÖREK



PAZI 'Lİ KESİK BÖREK

Bu böreği patatesli, peynirli ve kıymalı da yapabilirsiniz. Bugün bahçeden taze taze pezük /pazıları toplayınca malzeme olarak pezük kullandım. Tercih size kalmış gelelim tarife ben 3 tepsi yaptım resimler sizi yanıltmasın tarifimiz bir tepsiliktir.

Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta  ( ikisinin sarısı alınacak )
1 tepeli tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya yada 2 paket kuru maya
Aldığı kadar un

İç Harcı için
2 deste pazı /pezük
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, pul biber, tuz

Yufkalara sürmek için
150gr tereyağ

Üzerine
Haşhaş
Yumurta sarısı  (hamura kattığımız yumurtanın sarısı )

-Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz, suyu, sıvıyağı ve tuzu katıp çırparak karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
-Pazıları bol suda yıkayıp süzgeçten süzdürüp ince ince dogruyoruz veya baharatlarını ve yağını ilave edip karıştırıyoruz.
-Tereyağını eritiyoruz.
-Dinlenen hamurdan yumaklar döküyoruz.
-Her yumağı yuvarlak tepsi büyüklüğünde  açıp ortasına 1-2 kaşık erittigimiz  tereyağından sürüyoruz.
- Yufkanın ortasına pazıları yerleştirip rulo haline getiriyoruz. Bıçakla rulo hamuru resimdeki gibi kesip iki ucundan tutup büküyoruz  .Fırın tepsisine yerlestiriyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz
- Tepside de 15 dakika kadar beklettikten sonra yumurtasını sürüp haşhaşını  serpip önceden ısıttıgımız fırında 200’C  pişiriyoruz.
-Afiyet olsun.

Bizi Facebook 'dan da takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f