Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FiNCANDA TOP KADAYIF



Fincanda Top Kadayıf

Muğla 'dan aldığımız Kadayıflar Fadime Serimer Annannemizin ellerinden lezzete dönüştü ellerin dert görmesin.

•    300 gr taze kadayıf
•    125 gr eritilmiş tereyağı
•   1kase iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için
•    3 su bardağı su
•    3 su bardağı şeker
•    1 çorba kaşığı limon suyu


●  Su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyip birkac dakika daha kaynatııp ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
●  Tereyağını bir tavada ertiip, soğumaya bırakıyoruz.
●  Kadayıfları geniş bir kaba alııp havalandırarak didikliyoruz. Soğumuş tereyağını ekleyip iyice harmanlıyoruz.
● Küçük kahve fincanına bir parça kadayıfı resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Parmak uçlarımızla  hafifçe bastırıp, üzerine bolca ceviz serpiştiriyoruz, Fincanın kenarlarındaki  kadayıfları kapatıp tekrar bastırıyoruz .
●  Fincandaki top kadayıf tepsiye ters çeviriyoruz.
●  Kadayıflar bitene kadar aynı  işlemi yapıyoruz.
● Önceden ısıttıgımız fırında ısıtılmış 175'C kızarana kadar pişiriyoruz.
● Pişen kadayıflar fırından çıkartııp soğuk şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirilerek döküyoruz.
● Soğuyunca üzerlerine isteğinize göre antep fıstığı yada jaymakla  süsleyerek servis yapıyoruz.
● Afiyet olsun
● Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
●Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f