Fincanda Top Kadayıf
Muğla 'dan aldığımız Kadayıflar Fadime Serimer Annannemizin ellerinden lezzete dönüştü ellerin dert görmesin.
• 300 gr taze kadayıf
• 125 gr eritilmiş tereyağı
• 1kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• 1 çorba kaşığı limon suyu
● Su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyip birkac dakika daha kaynatııp ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
● Tereyağını bir tavada ertiip, soğumaya bırakıyoruz.
● Kadayıfları geniş bir kaba alııp havalandırarak didikliyoruz. Soğumuş tereyağını ekleyip iyice harmanlıyoruz.
● Küçük kahve fincanına bir parça kadayıfı resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Parmak uçlarımızla hafifçe bastırıp, üzerine bolca ceviz serpiştiriyoruz, Fincanın kenarlarındaki kadayıfları kapatıp tekrar bastırıyoruz .
● Fincandaki top kadayıf tepsiye ters çeviriyoruz.
● Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
● Önceden ısıttıgımız fırında ısıtılmış 175'C kızarana kadar pişiriyoruz.
● Pişen kadayıflar fırından çıkartııp soğuk şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirilerek döküyoruz.
● Soğuyunca üzerlerine isteğinize göre antep fıstığı yada jaymakla süsleyerek servis yapıyoruz.
● Afiyet olsun
● Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
●Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder