Ispanaklı Tavuk Sarma
(Izgarada)
3 adet tavuk göğsü
yarım çay bardağı zeytinyağı
kekik, biberiye, tuz, kimyon, kırmızı toz biber
İç Harcı
400 gr ıspanak
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı krema
tuz, kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
~Tavuk göğüslerini bıçakla açıyoruz açtığımız etleri strec naylon folye arasına koyup kalın bir bıçak sapıyla yada et döveceğiyle vurarak inceltiyoruz.( etleri kasapta açtırıp dövdürebilirsiniz)
~Zeytinyağı ve baharatları serpip üst üste etleri bir tepside 20 dakika bekletiyoruz.
~Sarımsakları sıvı yagla birlikte biraz kavurup ıspanağı ilave ediyoruz. ~Baharatlarını ekleyip biraz pisiriyoruz.
~Sıvı kremasını ilave edip kısık ateşte kremayı biraz çekene kadar pisirip ocaktan alıyoruz.
~Sosladığımız etlerin ortasına servis kaşığıyla ıspanak koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.
~Tabanı tırtıklı teflon tava, ızgara yada tost makinasını etleri koymadan önce ısıtıyoruz.
~Sardığımız tavukları bitis yeri alta gelecek sekilde ızgara üzerine koyup üst tarafı beyazlayana kadar hiç çevirmeden pisiriyoruz.Daha sonra çevirerek pişirip salata pilav yada makarna ile servis ediyoruz.
~Afiyet olsun
~
(Izgarada)
3 adet tavuk göğsü
yarım çay bardağı zeytinyağı
kekik, biberiye, tuz, kimyon, kırmızı toz biber
İç Harcı
400 gr ıspanak
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı krema
tuz, kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
~Tavuk göğüslerini bıçakla açıyoruz açtığımız etleri strec naylon folye arasına koyup kalın bir bıçak sapıyla yada et döveceğiyle vurarak inceltiyoruz.( etleri kasapta açtırıp dövdürebilirsiniz)
~Zeytinyağı ve baharatları serpip üst üste etleri bir tepside 20 dakika bekletiyoruz.
~Sarımsakları sıvı yagla birlikte biraz kavurup ıspanağı ilave ediyoruz. ~Baharatlarını ekleyip biraz pisiriyoruz.
~Sıvı kremasını ilave edip kısık ateşte kremayı biraz çekene kadar pisirip ocaktan alıyoruz.
~Sosladığımız etlerin ortasına servis kaşığıyla ıspanak koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.
~Tabanı tırtıklı teflon tava, ızgara yada tost makinasını etleri koymadan önce ısıtıyoruz.
~Sardığımız tavukları bitis yeri alta gelecek sekilde ızgara üzerine koyup üst tarafı beyazlayana kadar hiç çevirmeden pisiriyoruz.Daha sonra çevirerek pişirip salata pilav yada makarna ile servis ediyoruz.
~Afiyet olsun
~
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder