Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TANDIR

TANDIR

Şöyle etlerin tel tel lokum gibi kemiğinden kendiliğinden ayrılan muhteşem tandır yemegimi bugüne kadar kuzu etini ağzına koymayan fakat bu lezzeti tabak sıyırarak yiyen çok misafirim oldu. Lezzet garantili bir tarif

1 adet ikiye bölünmüş kuzu but
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kekik, kırmızı toz biber,
Biberiye
Tuz

*Sarımsakları dövüp tuz hariç  diğer baharatlarla birlikte zeytinyağının içine ekleyip çırpıyoruz. Kuzu etinin üzerine bu sosu elinizle sürerek iyice yedirip geniş bir tencereye eti yerlestitiyoruz.
*Orta ateşte kendi suyunu salınca ocağı kısıp etler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Bu işlem 2 saat sürüyor.
*Suyunu çeken ete 1 su bardağı kaşar sıcak su ekleyip tuzunu atıp tekrar suyunu çekene kadar pişiriyoruz yaklaşık olarak bir saat daha pişiyor.
*Suyunu tamamen çeken etler kendi yağında kızarmaya başlıyor arada bir eti alt üst yaparak her yerinin kızarmasını sağlayın bu islem de bir saat kadar sürüyor.
*Toplam 4 saatte yakın kısık ateşte etler  tel tel olup kemiğinden kendiliğinden ayrılan bu muhteşem lezzeti ister bulgur pilavı ile isterseniz pide üzerinde servis edebilirsiniz.
* Afiyet olsun .










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f