LOR PEYNİRİ
Bu aralar evde süt ürünleri yapmaya fırsat buldukça devam ediyorum. Yoğurdumu, Çökelek ve Peynirimi nerdeyse her hafta taze taze yapar hale geldim.
Bu tarifler pekçok sayfada birbirine yakın olarak yayınlanmaktadır. Sizlere bü tarifleri vermeden önce mutlaka araştırıp, birkaç denemesini yapıp tadınıda onaylandıktan sonra gönül rahatlığıyla yazıyorum. Emeğimiz büyük, emek olmadanda yemek olmuyor malesef :)
Peynir Alt suyunu öncelikle yaptığınız peynir veya çökelegi süzdükten sonra elde ediyoruz.Böylece hem peynirimizi hemde az da olsa kahvaltılık lor peyniri elde ediyoruz.
✔Malzemeler
3-4 litre peynir alt suyu
1 su bardağı yoğurt
✔ Süzdüğümüz peynir alt suyunu tencereye koyup tekrar kaynatıyoruz.
✔ Kaynadıktan sonra yoğurtu katıp karıştırıyoruz bir iki dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
✔ Kesilmeleri görebilirsiniz ılıyana kadar bekleyip temiz bir bezi süzgeçe serip süzüyoruz.
✔ Bezi büküp üzerine bir ağırlık koyup suyu tamamen çıkana kadar bekletiyoruz.
✔ Suyu süzülen lor peynirini bez torbadan çıkarıp servis tabağına alıyoruz buzdolabında biraz tuzlayıp afiyetle yiyoruz
✔ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
YASEMiNLE MUTFAK KEYFi iNSTAGRAM https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
8 yorum:
Lor peynirini severek kullanıyorum. Ellerinize sağlık...
Teşekkürler
Ellerinize sağlık .. çok severim evde peynir yapmayı :)
Aay bende yaparim gercekten nefis oluyor helede iki yumurta kir icine tereygla pisir ooh mis
Harikasın Abla aynen öyle
Harikasın Abla aynen öyle
Harikasın Abla aynen öyle
Yorum Gönder