Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Peynir Alt Suyundan LOR PEYNİRİ


LOR PEYNİRİ
Bu aralar evde süt ürünleri yapmaya fırsat buldukça devam ediyorum. Yoğurdumu, Çökelek ve Peynirimi nerdeyse her hafta taze taze yapar hale geldim.
Bu tarifler pekçok sayfada birbirine yakın olarak yayınlanmaktadır. Sizlere bü tarifleri vermeden önce mutlaka araştırıp, birkaç denemesini yapıp tadınıda onaylandıktan sonra gönül rahatlığıyla yazıyorum. Emeğimiz büyük, emek olmadanda yemek olmuyor malesef :)

Peynir Alt suyunu öncelikle yaptığınız peynir veya çökelegi süzdükten sonra elde ediyoruz.Böylece hem peynirimizi hemde az da olsa  kahvaltılık lor peyniri elde ediyoruz.

✔Malzemeler
3-4 litre peynir alt suyu
1 su bardağı yoğurt

✔ Süzdüğümüz peynir alt suyunu tencereye koyup tekrar kaynatıyoruz.
✔ Kaynadıktan sonra yoğurtu katıp karıştırıyoruz bir iki dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
✔ Kesilmeleri görebilirsiniz ılıyana kadar bekleyip temiz bir bezi süzgeçe serip süzüyoruz.
✔ Bezi büküp üzerine bir ağırlık koyup suyu tamamen çıkana kadar bekletiyoruz.
✔ Suyu süzülen lor peynirini bez torbadan çıkarıp servis tabağına alıyoruz buzdolabında biraz tuzlayıp afiyetle yiyoruz
 ✔ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 yorum:

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Lor peynirini severek kullanıyorum. Ellerinize sağlık...

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler

Yasemin Yigit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
rojdanın mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık .. çok severim evde peynir yapmayı :)

gulmutfagim dedi ki...

Aay bende yaparim gercekten nefis oluyor helede iki yumurta kir icine tereygla pisir ooh mis

Yasemin Yigit dedi ki...

Harikasın Abla aynen öyle

Yasemin Yigit dedi ki...

Harikasın Abla aynen öyle

Yasemin Yigit dedi ki...

Harikasın Abla aynen öyle

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f