Kıymalı Kömbe
Hamuru için
1 buçuk su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ...
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
İç Harcı
Kıymalı harç
250gr az yağlı kıyma (ben kavurarak yaptım)
tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli harç
2-3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet soğan
kırmızı biber, tuz
bir tutam maydanoz
Arasına koymak için 1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sarı haşhaş
ılık sütun içerisine yaş maya ve tuzu eritiyoruz. Sıvı yağı katıp azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 1 saat dinlendiriyoruz.
Kıymayı sıvı yağla birlikte kavuruyoruz. Baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Patatesleri haşlayıp soguduktan sonra elimizle ezip soganını ve maydanozunu doğrayıp baharatlarıyla birlikte karıştırıyoruz.
Hamurumuzu iki adet yumak yapıyoruz.
Benim tepsim dikdörtgen olduğu için iki yumak tam oldu orta boy yuvarlak tepside yapacaksanız 4 yumak yapıp iki tepsi pisirebilirsiniz.
Hamurun ilk katını oklavayla tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.
Tepsiye yerlestirip kenarlarındaki fazlalığı bicakla kesip alıyoruz.
Kıyma harcını hamura yayıyoruz.
Üzerine patatesli harcı elinizle serip aralarına tereyağ parcaları koyuyoruz.
İkinci yumağıda açıp tepsinin üzerine kapatıp elimizle bastırıp kenarindaki fazlalıkları alıyoruz.
Fazlalık hamurları yuvarlayıp rulo yapıyoruz tepsinin kenarlarına süsleme yapıp kömbemizi tamamlıyoruz.
Yarım saat tepside bekletiyoruz
Yumurtasını sürüp haşhaşını serpip 190'C pisiriyoruz afiyet olsun
Hamuru için
1 buçuk su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ...
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
İç Harcı
Kıymalı harç
250gr az yağlı kıyma (ben kavurarak yaptım)
tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli harç
2-3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet soğan
kırmızı biber, tuz
bir tutam maydanoz
Arasına koymak için 1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sarı haşhaş
ılık sütun içerisine yaş maya ve tuzu eritiyoruz. Sıvı yağı katıp azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 1 saat dinlendiriyoruz.
Kıymayı sıvı yağla birlikte kavuruyoruz. Baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Patatesleri haşlayıp soguduktan sonra elimizle ezip soganını ve maydanozunu doğrayıp baharatlarıyla birlikte karıştırıyoruz.
Hamurumuzu iki adet yumak yapıyoruz.
Benim tepsim dikdörtgen olduğu için iki yumak tam oldu orta boy yuvarlak tepside yapacaksanız 4 yumak yapıp iki tepsi pisirebilirsiniz.
Hamurun ilk katını oklavayla tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.
Tepsiye yerlestirip kenarlarındaki fazlalığı bicakla kesip alıyoruz.
Kıyma harcını hamura yayıyoruz.
Üzerine patatesli harcı elinizle serip aralarına tereyağ parcaları koyuyoruz.
İkinci yumağıda açıp tepsinin üzerine kapatıp elimizle bastırıp kenarindaki fazlalıkları alıyoruz.
Fazlalık hamurları yuvarlayıp rulo yapıyoruz tepsinin kenarlarına süsleme yapıp kömbemizi tamamlıyoruz.
Yarım saat tepside bekletiyoruz
Yumurtasını sürüp haşhaşını serpip 190'C pisiriyoruz afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder