Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TEPSİDE LOKMALIK PİDE POĞAÇA


Tepside Lokmalık Pide Pogaça

1 su bardağı(230gr)ılık süt
1 su bardağı(210gr)ılık su
yarım su bardağı (120gr) sıvıyağ
1 tatlı kaşığı(7 gr.) kuru maya
1 tatlı kaşığı (10gr) toz şeker
1 tatlı kaşığı(15gr) tuz
5 su bardağı + 1 yemek kaşığı (900gr) un


 Iç harcı
200 gr kiyma
1 adet sogan
2 dis sarimsak
1 cay bardagi domates sosu
tuz karabiber kimyon ,pul biber
Peynir yada haşlanmış patates de kullanabilirsiniz.
Üzerine
1 yumurta
Yapılışı:

-Sogan  ve sarımsagi robotta cekip kıymaya ekliyoruz baharatları ve domates sosunuda ekleyip cig harc hazırlı yoruz
-Maya ve şekeri hamur yogurma kabına alıyoruz.
-Üzerine ılık su ve sütü katıp karıştırıyoruz. Üzerini örtüp 5 dakika mayalandırıyoruz.
-Tuzunu katıp azar azar ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurup 25-30 dakika dinlendiriyoruz.
-Hamuru 3 yumak yapıyoruz.
-Her yumağı resimdeki gibi açıp bardak ağzıyla veya kalıpla kesiyoruz.
- Ortalarına dilediginiz harçtan koyup iki uçlarını kapatıp yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine diziyoruz.
-Yumurtasını sürüp 190'C pisiriyoruz-
-Afiyet olsun.


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


Bu güzel tarif için   https://Herrenk com. mutfağına teşekkürler




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok güzel farkli olmus kesin denemek istiyorum ellerine saglik

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürler canım

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürler canım

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f