Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISPANAKLI ÇANAK POĞAÇA


Ispanaklı Çanak Poğaca

1su bardağı oda sıcaklıgında
Sıvı krema yada ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
1 tane yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
Un

iç harcı
500 gr.ıspanak
sıvı yağ
tuz, karabiber
2-3 adet minik domates

Hağmurları açmak için yarım çay bardağı sıvı yağ

Ispanagı dograyıp tavada sıvı yağ ve baharatlarla biraz kavuruyoruz sogumaya bırakıyoruz.
ılık suyun içerisine şeker ve yaş mayayı eritiyoruz. kremayı, sıvı yağı ve tuzunu ekleyip çırpıyoruz.Azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.Yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde yumaklar döküyoruz üzerine nemli bir bez kapatıyoruz.
Her yumağı elimizle biraz bastırıp parmagımızı sıvı yağa batırıp hamurun ortasına bastıra bastıra inceltip kenarlar bastırarak da çanak haline getiriyoruz.Sekli rahat yapabilmek için her seferinde parmağınızı sıvı yağa batırın
Çanakları unlanmış tepsiye diziyoruz. Iclerine birer kaşık ıspanak doldurup üzerine doğranmış domates parçaları koyup yumurtasını sürüp 185'C pisiriyoruz. Afiyet 

olsun.  
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f